Work-out för dig över 70

Så håller sig Kjerstin Dellert ung.

HÄLSA

Varje morgon börjar Kjerstin Dellert, 83, med ett egendesignat gympapass.

– Det är så jag håller mig ung, säger hon.

Nu släpper operasångerskan en dvd med träningstips för dig över 70 år.

Foto: confidencen
Kerstin Dellerts tränings-dvd riktar in sig på personer över 70.

Kjerstin Dellert har fyllt 83 år. Det är kanske svårt att tro när man ser henne på scenen eller i SVT:s "Stjärnorna på slottet".

Men hemligheten bakom hennes utseende är enkel och den stavas varken plastikkirurgi eller bantning.

– Varje morgon i 20 år har jag gjort ett gympapass på 15 minuter. Det är väldigt enkelt, du kan nästan utföra det även om du sitter i rullstol. Och så torrborstar jag kroppen och ansiktet varje dag vilket får igång cirkulationen, säger hon.

I mitten av januari släpper Kjerstin Dellert en träningsvideo, "15 minuter med Kjerstin Dellert".

– Jag är så trött på samhället där bara ungdom och smala tjejer är målgruppen för utbudet. Jag är inget av det och det är viktigt att även ta hand om den äldre generationen.

Tränings-dvd:n vänder sig till kvinnor och män över 70 år. Programmet består av enkla rörelser som de flesta kan utföra.

– Huvudsaken är inte hur man gör dem, det är att man är konsekvent och varje dag. En människa mår bra av disciplin, säger Kjerstin.

"15 minuter med Kjerstin Dellert" kommer att släppas genom "1, 6 miljonersklubben" som är en lobbygrupp för kvinnors hälsa och rätt till lika vård som män. Det grafiska utformandet är gjort av scenografen Jan Öqvist.

FAKTA

Namn: Kjerstin Dellert. Ålder: 83. Bor: Märsta. Yrke: Operasångerska och teaterchef på Confidencen i Ulriksdal. Familj: Maken Nils-Åke Häggbom.

ARTIKELN HANDLAR OM