Kolla in våra experter!

Shirin Rågby Djavidi

HÄLSA
Foto: Börje Thuresson
Shirin Rågby Djavidi

Shirin Rågby Djavidi är frilansjournalist med inriktning mot träning och hälsa. Hon har bland annat skrivit för Aftonbladets bilaga Kropp&Hälsa, Fitness Magazine och Topphälsa. Dessutom är hon utbildad aerobicinstruktör och hälsorådgivare. När Shirin inte jobbar umgås hon med sin dotter, familj och vänner. Och självklart så tränar hon.

– Det är min fristad, min egentid som ger mig energi. Att gå på bio, vara i naturen och resa är andra favoriter.

Josefine Jonasson

Foto: David Bergström
Josefine Jonasson, Viktklubbens dietist.

Josefine Jonasson är dietist. Hon rekryterades till Överviktsenheten vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge från södra Sverige. För närvarande jobbar hon med att utveckla behandlingsstrategier för klinisk överviktsbehandling. Framförallt som föreläsare och grupphandledare. Hon är också informationsansvarig på enheten. Josefine gillar att baka bröd i olika former och senast fick alla i omgivningen smaka på hjärtformade rågbullar. Ambitionen finns att träna regelbundet men den totala avsaknaden av koordination gör att hon av hänsyn till sina medmänniskor går omvägar förbi aerobicssalen och istället besöker styrketräningshallen - ibland...

Mia Törnblom

Foto: BÖRJE THURESSON
Mia Törnblom

Mia Törnblom är en av Sveriges mest framgångsrika vägledare inom självkänsla.

Hon fick sitt stora genombrott 2005 med Boken Självkänsla nu!. Sedan dess har det blivit ytterligare tre böcker – uppföljaren Mera självkänsla, självbiografin Så dumt och inspirationsboken En härlig bok.

2007 ledde hon tillsammans med Renée Nyberg programmet Nyberg och Törnblom i TV3. Hon har också varit en av P1s sommarpratare.

Hennes metod är enkel – genom vägledning och praktiska övningar övar du upp din självkänsla så att du kan nå dit du vill och må bra på vägen dit.

Mia Törnblom hjälper också organisationer, företagsledare och chefer. En tredjedel av sin tid har hon valt att arbeta ideellt och är ute och pratar ibland annat skolor och fängelser.

Martin Lidberg

Foto: HENRIC LINDSTEN
Martin Lidberg, ny expert hos Kropp&Hälsa.

Martin Lidberg har många järn i elden samtidigt. Förutom VM-vinst i brottning och framgångarna i Let’s dance, är han expert på det mesta som har med hälsa att göra. Han kan stoltsera med att vara både certifierad coach och fys-tränare.

Vare sig det handlar om hur man får snygga magrutor, får upp kondition eller motivation – så har Martin förmodligen svaret.

– Jag har själv stor erfarenhet från allt som har med hälsa att göra och hjälper gärna folk med alla sorters frågor som rör det ämnet.

ARTIKELN HANDLAR OM