Ge dig själv en nystart

Med Gwyneth Paltrows framgångsrika hälsoknep

HÄLSA

Från deprimerad småbarnsmamma till framgångsrik företagare.

Gör som Gwyneth Paltrow och vänd motgång till framgång!

Foto: AP

Hon är en hyllad och prisbelönt filmstjärna och gift med en rockstjärna. Men Gwyneth Paltrow, 36, tampas med samma svårigheter som många andra kvinnor.

Pappan Bruce Paltrows död 2002 tog hårt på henne, och efter sonen Moses födsel i april 2006 drabbades hon av en förlossningsdepression.

Nu har Gwyneth Paltrow lämnat de tunga åren bakom sig och kommit tillbaka, starkare än någonsin. På röda mattan fullkomligen strålar hon och på nätet gör hon succé med sin livsstilssajt Goop.

Vi har kartlagt stjärnans hemligheter.

FAKTA

Här är Gwyneths sex bästa må bra-tips

1. Ta hjälp av dina vänner

Efter sonen Moses födsel drabbades Gwyneth Paltrow av en förlossningsdepression som varade i sex månader.

– Jag visste inte vad det var för fel på mig, men jag kände att jag inte var mig själv och att jag inte var närvarande i min egen kropp, berättade skåde­spelerskan när hon var gäst i Oprah Winfreys tv-show.

För att ta sig ur depressionen tog hon hjälp av sin familj och sina vänner, särskilt bästa kompisen Madonna som var ett stort stöd.

– Hon var väldigt klok och rådde mig att se livet i ett större perspektiv, att inse att hinder och svårigheter drabbar oss för att lära oss sådant som vi ännu inte förstått.

Madonna fick mig att se att min förlossningsdepression var en möjlighet för mig att förändra vissa saker i mitt liv, sa Gwyneth Paltrow.

Så säger experten:

– Ibland är det överskattat att söka professionell terapeutisk hjälp. Vänner är lysande när det gäller att hjälpa oss och lyssna på oss när vi går igenom svårigheter i livet. Det är det som vänner är till för, säger Sverker Wadstein, relationscoach på företaget Bra relationer.