Fixa sommarkroppen – på träningsläger

Låt Martin Lidberg drilla dig i toppform på 5 veckor

HÄLSA

Hälsocoachen Martin Lidberg är med och arrangerar Sveriges första hälsocamp våren 2009. I ett samarbete med friskvårdsföretaget Inspirata, ska campen förbättra deltagarnas hälsa.

– Konceptet är vanligt i USA och patienter ordineras till och med detta av sina läkare, säger Martin Lidberg.

Hälsocoachen Martin Lidberg är med och arrangerar Sveriges första hälsocamp våren 2009.

I vår arrangeras Svenska hälsocampen. Med hälsocoachen Martin Lidberg och dietisten Anna Ottosson i spetsen, ska hälsocampen förbättra deltagarnas fysiska och mentala hälsa.

– Det här är den första campen i sitt slag i Sverige. I USA är detta väldigt populärt och vanligt i dag, förklarar Martin Lidberg.

Inspirerat av Bröllopsform

Idén till hälsocampen är inspirerad av TV4:s program Bröllopsform. I programmet fick deltagarna personliga kost- och träningsprogram av Martin Lidberg och Anna Ottosson. De deltog också i en hård camp, där de åt nyttigt och tränade hårt.

– Resultatet var häpnadsväckande och responsen var stor. Vi blev formligen nedringda av människor som ville genomgå något liknande. Därför känns det här projektet väldigt spännande, säger Martin Lidberg.

Individanpassat

Martin förklarar att syftet är att förmedla kunskap och inspiration, oavsett om deltagarna vill gå ner i vikt eller få bättre kondition.

– Vi får en chans att hjälpa till praktiskt på campen. Många har koll på vad de måste göra för att komma i form, men har svårt att komma igång ordentligt.

Svenska hälsocampen består av fem veckor totalt. Fyra veckor utförs hemma, med ett individanpassat kost – och träningsprogram som utvecklas utifrån var persons förutsättningar och mål. Den femte veckan spenderas på campen, som äger rum i Rättvik.

– De första fyra veckorna är en förberedande uppbyggnadsperiod. Den hjälper deltagarna att få in sina nya hälsosamma vanor i vardagen, förklarar Martin.

FAKTA

Det här är Svenska hälsocampen

Tävla och vinn!

Vill du åka på Svenska Hälsocampen? Vi lottar ut en plats på campen som genomförs 3-10 maj 2009. Värde 19 500 kronor.

Allt du behöver göra är att svara på frågan: Vid vilken sjö ligger Rättvik?

1) Storsjön

2) Vättern

3) Siljan

Mejla ditt svar och motivering till varför just du ska vinna till [email protected]

Sista tävlingsdag är onsdag 11 mars.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. För att få deltaga på Svenska hälsocampen måste du passera hälsokontrollen. Vinnaren presenteras i Kropp & Hälsa som finns i butik 13 april.

Tävlingen är avslutad. Grattis till vinnaren: Camilla Persson, 40, från Umeå

ARTIKELN HANDLAR OM