Släpp spänningarna

Vi testar fyra sorters avslappnande massage

Foto: Kalle Assbring
AJÖSS SPÄNNINGAR! Hela kroppen behandlas, från huvudet till fötterna. På så vis sägs massagen ha en djup terapeutisk inverkan.
HÄLSA

Känner du dig trött, svullen eller spänd? Kickstarta vårformen med en lyxig massage.

Aftonbladets reporter testade fyra behandlingar för olika behov.

Thaimassage – behandling för hela kroppen

Foto: Kalle Assbring
"Underbart! Blockeringar och spänningar släpper på ett kick."

En behaglig, djupgående energimassage. Lösgör spänningar och blockeringar som orsakar värk. Ger en ökad blodgenomströmning

För bästa resultat: Vid kraftiga muskelspänningar bör du gå två gånger i veckan tills de släpper. Annars då och då.

Att tänka på: Du ska ha på dig tunna kläder! Efter behandlingen är det viktigt att dricka mycket, gärna något som är varmt. Rekommenderas ej för gravida.

Så går det till: Massören använder både händer, armbågar och fötter. Hela kroppen behandlas, från fötter till huvud. Massören trycker, stretchar och drar i armar och ben. Thaimassage sägs ha en djup terapeutisk verkan som höjer immunförsvaret och ökar cirkulationen av blod och lymfa.

Så känns det: Underbart! Blockeringar och spänningar släpper på ett kick, och det gör inte alls ont.

Efter behandlingen: Jag känner mig mjuk och varm i hela kroppen. Som en sladdrig liten bebis nästan. Vill bara ha mer, mer och mer …

Pris: 30 min 570 kr, 50 min 710 kr, 90 min 1050 kr.

www.centralbadet.se

Lipo easy – fettförbrännande

Foto: Sara Ringström
Varmt möter kallt. Ett serum som drar ihop blodkärlen smörjs in, sedan får kroppen en inpackning som sätter igång förbränningen.

Slimmande och fettförbrännande behandling som ska ge fastare hud, viktminskning samt reducera celluliter.

För bästa resultat: Ta en hel kur där du går två gånger i veckan, sammanlagt åtta till tio behandlingar.

Att tänka på: Drick mycket vatten och vila efteråt. Avstå från behandlingen om du har hjärtproblem eller är gravid.

Så går det till: Massören börjar med att smörja in ett ”reducing serum” som drar ihop blodkärlen. Sedan får du en kroppsinpackning som på allvar sätter igång förbränningen.

Efter 20 minuters vila, inpackad i plast och filtar, är det dags för massage och den sista krämen ”lifting emotion”, som ger fukt och näring samt ökar fastheten i huden.

Så känns det: Serumet sticker, bränner och bultar. Inpackningen, har motsatt effekt … brrr … plötsligt har jag nästan frossa. Men när massören packar in mig i alla filtarna känns allt varmt och skönt. Efter 20 minuters mys i min lilla kokong är det dags för massage och den sista krämen.

Efter behandlingen: Huden är en aning fastare, men framför allt är jag alldeles matt och toktrött. Hem till sängen direkt.

Pris: 590 kronor.

www.aktivhudvard.se

Foto: Maria Östlin
svensk klassiker. Söndags reporter får en smärtlindrande behandling där massören trycker på spända och ömma punkter.

Klassisk massage – balans för muskler och skelett

En svensk klassiker. Smärtlindrande behandling som ökar blodcirkulationen och det lymfatiska återflödet, samt påverkar kroppens hormonutsöndring positivt.

För bästa resultat: En gång i månaden räcker om du inte har jätteont.

Att tänka på: Du kan få träningsvärk och känna dig trött efteråt. Drick mycket vatten och gå gärna en promenad efter avslutad behandling.

Så går det till: Massören använder sig av olika tekniker. Musklerna bearbetas, töjs, knådas och dras ut. Målsättningen är att stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett.

Så känns det: När massören drar ut musklerna blir jag alldeles varm men aj, det gör lite ont också, speciellt mellan skulderbladen, där jag är mest spänd. Men inte ”ont-ont”, utan ”skönt-ont”. Massören trycker och pressar på speciella punkter. Efter några minuter är jag helt avslappnad.

I sjunde himlen nästan. Avslutningsvis får jag en härlig nack- och ansiktsmassage.

Efter behandlingen: Jag känner mig lätt i kroppen och slipper tack och lov träningsvärken.

Pris: 30 min kostar 350 kr, 60 min 550 kr och 90 min 750 kr.

http://rygg-rehab.se

Indisk huvudmassage – meditativ, avslappnande

Foto: SARA RINGSTRÖM
SKÖNT FÖR HUVUDET. Behandlingen påverkar inte bara kreativiteten och sätter igång tankar och känslor, den gör även gott för hårkvaliteten.

Meditativ massage som får igång tankar och känslor. Fokuserar på axlar, hals, hårbotten och ansikte.

För bästa resultat: En behandling räcker.

Att tänka på: Nytvättat hår rekommenderas. Klä dig i en rundhalsad långärmad topp som du inte är rädd om. Massagen utförs medan du sitter på en stol.

Så går det till: Du är påklädd, massören trycker och masserar dina reflexpunkter för att öka cirkulationen av blod och lymfa. I ansiktet och hårbotten används en olja som innehåller rosenträ och cederträ. Förutom att behandlingen får igång kreativiteten och känslorna kan den påverka hårkvaliteten till det bättre.

Så känns det: Att huvudet är så känsligt för beröring visste jag inte. När massören trycker och bankar på mina reflexpunkter släpper alla spänningar och jag svävar nästan iväg in i en annan dimension. Total avslappning!

Efter behandlingen: På natten drömmer jag konstiga, osammanhängande drömmar – precis som massören sa att jag kanske skulle göra.

Pris: 495 kr för 35 min.

www.stockholmdayspa.se