Snabbdetox på en helg

Turborensa kroppen – börja redan nu i helgen!

HÄLSA

Har det blivit för mycket av det goda i vintermörkret?

Rensa kroppen från allt skräp med en snabbdetox.

Du blir både piggare, slankare och vackrare.

Allt onyttigt du stoppar i dig – socker, fet mat, kaffe, alkohol, värktabletter – lämnar kvar slagg och gifter. Även om kroppen har en unik förmåga att rena sig själv behöver den hjälp med en rejäl utrensning då och då.

Håret blir tjockare

–?Detox är bra för alla och inte minst för de som bor i storstadsområden med dålig luft och en hektisk livsstil. Vet man dessutom med sig att man äter mycket halvfabrikat och gillar kaffe och läsk kan det vara hög tid för nystart, säger Carina Rosenblad, som basar över Skogshöjd Spa i Södertälje.

Tecken på överbelastning

Trötthet, dålig hud, övervikt, huvudvärk, ledvärk, svullnader och matsmältningsproblem kan vara tecken på en överbelastad kropp. Detox – avgiftning – får dig att känna dig piggare och fräschare, eftersom kroppen får ett nytt flöde och kan använda sin energi mer effektivt. Även ditt yttre får en quickfix. Huden blir klarare och slätare, håret tjockare och glansigare, och ögonen får tillbaka sin lyster.

Att detoxa är att investera i sig själv och sin framtid, menar Carina Rosenblad.

–?Det finns ett citat som lyder ungefär ”Om man inte tar tid att vårda sin kropp nu, måste man ta tid att vårda sjukdomar sedan”. Precis så är det, tror jag.