Så lätt trollar du bort kaggen, gubbe!

1 av 2
MAGMAGI Trolla bort ölmagen i ett kick – med gördel! Korsetten för män har redan gjort succé i USA. Kanske något för skådespelaren Jack Black?
HÄLSA

LONDON. Den är redan kvinnornas räddning.

Nu hakar männen på trenden.

Och tar på sig en gördel.

Ölmagen trollas bort på ett kick.

Och skärpet sitter lite lösare i midjan – gördeln för män är redan en succé i USA.

Brittiska tidningen The Sun lät Gary McMonnies, 26, testa ”Smooth & Firm Bodysuit” från Underworks.

Och tack vare gördeln minskade han drygt fem centimeter i midjemått.

– Men den var väldigt obekväm. Jag fick bokstavligt talat använda en galge för att komma i den för den var så tajt, säger han i The Sun.

Den andra, ”Zip`n´Trim” från samma företag, var ännu bättre. Den fungerar som ett par höga kalsonger som trycker in magen. I den minskade han över 12 centimeter runt magen.

– Den här var mycket bekvämare och funkar ju verkligen, säger han.

De går att beställa från företaget Underworks hemsida men Gary McMonnies tror att männen ännu inte är redo att ta steget att börja använda gördlar.

– Vilken fåfäng man som helst skulle ju lyfta på sitt feta arsle och gå till gymet i stället. Men den är toppen om man till exempel ska gå på ett bröllop och inte vill se ut som en tjockis.

Bara i Storbritannien har försäljningen av gördlar ökat underklädesförsäljningen med 135 miljoner pund. Nätsajter har sett en ökning med 200 procent det senaste året.

Enligt en färsk undersökning tar 80 procent av kvinnorna hjälp av nylonunderkläder för att dölja bilringar och andra skavanker.

För jämlikhetens skull är det nu alltså männens tur.

ARTIKELN HANDLAR OM