Starkare än någonsin

Victoria visar upp sina nya muskler i Aten

1 av 3 | Foto: Peter Wixtröm
I form En välmående Victoria är på jobbturné i Aten. Hon hämtar sin kraft och trygghet hos familjen, berättar hon för Aftonbladet.
HÄLSA

ATEN. Kronprinsessan Victoria är på jobbturné i Bryssel och Aten.

Där visar hon upp både muskler och självförtroende.

Kraft och trygghet hittar hon hos familjen.

– Jag frågar pappa om råd, säger Victoria.

Hösten har dragit igång med en rivstart. Förutom representationsjobben har Victoria och Daniel ett miljonbröllop att planera.

Men trots den hektiska tillvaron har Victoria aldrig varit starkare och gladare än nu – och det är inte bara Daniel som gör henne lycklig.

– Mitt arbete är spännande. Det finns väldigt mycket som gör mig lycklig i jobbet. Att känna att man lär sig något och att man får feedback. Att se att man glädjer andra.

Direkt från Bryssel

– På många sätt har jag en möjlighet att belöna människor med uppmärksamhet. Att någon faktiskt har sett att de har gjort ett bra jobb inom sitt område. Det är något som jag ofta tänker på.

Aftonbladet träffar kronprinsessan i Grekland. Hon har flugit direkt från en miljökonferens i Bryssel och precis invigt utställningen Design S i Aten. 500 besökare har trängts för att titta på de svenska produkterna. Trots värmen ser Victoria sval och avslappnad ut.

”Positivt överraskad”

Kronprinsessan är mycket intresserad av design. Det är även Madeleine som formgav ett par örhängen till Victoria för ett par år sedan. Och Carl Philip presenterade nyligen en egendesignad bestickserie.

– Jag tyckte väldigt mycket om dem och jag blev positivt överraskad. Jag fick lite dåligt samvete eftersom jag hade fått se en prototyp. Jag sa till honom att de kommer att bli baktunga. Det blev de inte, säger Victoria.

Livet som Sveriges blivande drottning är inte alltid lätt. Ingen dag är den andra lik och Victoria har höga krav på sig själv.

– Det är jobbigt att inte hinna läsa på så mycket som man själv känner att man vill. Det kanske visar att man är lite överambitiös, men mitt arbete är väldigt varierat och de kan vara svårt att fördjupa sig i vissa saker.

”Fortfarande tid”

Hennes främsta förebilder är kungen och drottningen.

– Jag frågar mamma och pappa om råd. De är ju gamla i branschen, säger Victoria med ett skratt.

När vi tar i hand och säger hejdå berömmer jag henne för hennes vältränade armar. Tränas det kanske på bröllopsformen? Victoria ser lite generad ut och skrattar:

– Tack för det! Jag har ju fortfarande tid på mig.