Hollywoods sju hetaste hälsotrender

1 av 4 | Foto: BULLS
Jennifer Aniston paddlar mot god hälsa.
HÄLSA

Stjärnorna i Hollywood håller sig ständigt startklara för röda mattan och suget efter nya träningsmetoder är enormt.

Här är kändisarnas bästa vägar till toppformen i höst.

1 SUP dig snygg

Du har kanske sett bilder på Jennifer Aniston och Kate Hudson stående på en surfingbräda med en paddel i handen och frågat dig vad de håller på med? Nej, de är inte exceptionellt dåliga på att surfa utan anhängare av den nya träningstrenden stående paddelsurfing eller SUP, stand up paddlesurfing. Största skillnaden mellan SUP och vanlig surfning är att man förlitar sig på en paddel i stället för på vågkraft.

Därför går det lika bra att ”surfa” på stilla vatten. Genom att använda en paddel som balansstöd får kroppen en fullgod workout där du framför allt stärker bålen och bygger starka överarmar och magmuskler.

2 Nyttiga cocktails

?Hur klarar unga Holly-woodstarlets att vara ute och festa fem dagar i veckan utan att gå upp ett gram i vikt? Det gör de inte. Därför ser de till att hålla sina drinkar så kalorisnåla och ”rena” som möjligt. Senaste trenden i Hollywood är att matcha sin ekologiska diet med att även dricka nyttigt.

På den populära baren Viceroy i Santa Monica kan man beställa ett flertal ekologiska drinkar, som en Bloody Mary gjord på enbart ekologiskt odlade grönsaker. Och i New York slog nyligen Gust Organics upp dörrarna till världens första helekologiska bar där alla viner och ölsorter möter branschens ekokrav. Men tänk på att effekten av för mycket alkohol alltid blir densamma.

3 Magra milkshakes

Foto: jupiter

?Kan man bli smal av milkshakes? Ja, i alla fall om de görs i Hollywood. Milkshakebaren Millions of Milkshakes har under de senaste månaderna blivit en riktig hotspot för kändisar som Lindsay Lohan, Britney Spears, Lauren Conrad och Miley Cirus. Kändiskunderna är så många att baren för det mesta dras med en hord av papparazzifotografer. Men tro inte att kändisarna kommer hit för en gräddig kaloribomb. Själva konceptet med baren är att man som gäst själv får göra sin egen milkshake, gärna på nyttiga råvaror som frukter och bär, fettfri yoghurt och mjölkfri glass.

Varför inte testa Lindsay Lohans favoritshake med blåbär, björnbär, hallon och fettfri vaniljyoghurt. Toppa med lite vispad grädde och chokladflarn.

4 Fresh mommy – Stjärnmammornas hemliga knep

?I Hollywood har det länge varit populärt med hemleveranser av smalmat och nu har trenden spridit sig till en ny, växande målgrupp – kändismammorna. För att snabbt gå ner de 22 kilon som Jennifer Lopez lade på sig under sin tvilling-graviditet anlitade hon cateringföretaget Fresh Mommy. Det levererar färdiglagad, ekologisk mat till blivande och nya mammor. För cirka 900 kronor om dagen kommer tre gourmetportioner direkt fram till dörren. Även Jessica Alba ska ha Fresh Mommy att tacka för sin nya slimmade mammakropp.

5 Sportspole – sexig träning

l?Förra året slog striptease aerobic igenom på allvar, men i Hollywood har man självklart tagit trenden ett steg längre. Före detta playboybunnyn Kendra Wilkinson flyttade inte bara från The Playboy Mansion, i höstas startade hon en ny karriär som sportredskapsförsäljare. Hennes så kallade ”Sportspole” är ett mobilt träningsredskap som man kan veva upp lite var som helst för att sedan dansa och träna kring. Till formen är sportspolen misstänkt lik en vanlig strippstång men enligt Kendra och kändisar som Teri Hatcher och Carmen Electra är stången det ultimata redskapet för att få en smidig, sensuell och sexig kropp.

– Jag började nyligen ta poledance-klasser och det borde alla kvinnor göra. Det är ett fantastiskt sätt att hålla sig i form och så får man muskler på ställen man inte trodde fanns, säger Kate Hudson.

6 Cleansing – nya detoxen

Förra årets stora modeord i hälsomagasin var ”detox”, men redan nu börjar nästa hälsotrend utmärka sig. Det handlar om så kallad cleansing. Hollywoodstjärnorna skulle aldrig erkänna att de går på diet, men de medger gärna att de äter ”clean”, det vill säga vegankost varvat med utrensande piller och protein-shakes. Gwyneth Paltrow är en av de som hoppat på trenden och på sin hemsida Goop skriver hon:

– Jag har just avslutat en tre veckor lång ”cleanse” och jag kan säga att den har gett fantastisk effekt. Jag känner mig ren, glad och mycket lättare.

7 Flygande fit med jukari

?Glöm dansaerobics och solhälsningar på yogamattan. Senaste träningstrenden som sprider sig som en löpeld genom Hollywood sker långt ovanför marknivå. Jukari är namnet på den cirkusliknande träningsformen där man svingar sig i form på en trapets. Det är Reebok som tagit fram metoden genom att snegla på Cirque du Soleils akrobatiska trapetsnummer. Workouten är lite som en blandning mellan showdans och akrobatik och under ett pass kan så många som tolv deltagare träna samtidigt. Kändisar som Molly Sims, Mischa Barton och supermodellen Bar Refaeli är redan stora fans. Jukari finns än så länge i London och New York men det är bara en tidsfråga innan någon snappar upp trenden i Sverige.