Fråga coachen

HÄLSA

Varje måndag svarar Shirin Rågby Djavidi på frågor om hälsa, kost och träning.

Är pulversoppa en bra måltid?

Jag undrar hur bra det är att dricka ”Varma koppen”? Är där mycket konstigheter och kalorier eller är det okej? Jag dricker det på jobbet tillsammans med en skorpa eller två, när jag jobbar natt. Det känns som jag håller mig mätt på det, men jag kanske lurar mig själv?

Marie

SHIRIN: Jag tycker att det låter bra. En portion ”Varma koppen” innehåller cirka 100 kalorier och är helt okej på natten om du vill få i dig något. Men försök att variera dina intag så det inte blir enformigt. Värm en kopp med nypon­soppa eller ta en tallrik fil ibland.

Gymmet är trist

Jag vill gärna träna, men jag tycker det är jättetråkigt med gym. Vad kan jag göra i stället?

Michaela

SHIRIN: Massor. Cykla, löpträna, simma, ta raska promenader, anmäl dig till en dans-, klätter- eller yogakurs. Ta med en kompis! Köp hem några olika tränings-dvd:er. Våga testa något helt nytt och använd din fantasi.

Tips om balans­boll

Jag har en balansboll. Men jag vet inte riktigt hur jag ska använda den. Kan du ge mig några tips?

Pernilla

SHIRIN: Ligg på rygg på bollen och kör situps. Ligg på mage och gör rygglyft. Ligg på golvet med benen på bollen och lyft rumpa. Listan kan göras lång, men det är lite svårt att förklara i text. Köp en bok eller dvd om balans­bollar. Det är ett toppenbra träningsredskap.