Kändisarna strippar till sig drömkroppen

1 av 4 | Foto: AP
HÄLSA

Poledancing har blivit en av de mest populära träningstrenderna i USA och en naturlig del av många kändisars träningsrutin. Kate Hudson, Eva Longoria Parker och Kate Moss är några som hoppat på trenden.

– Det handlar inte om att strippa, vi tar aldrig av oss mer än till hotpants och träningstopp, utan hela poängen är att släppa på sina hämningar och dansa. Sedan är det också en fantastisk träningsform, säger Wendy Traskos som lär ut poledancing på Manhattan.

Kate Hudson, Eva Longoria Parker och Kate Moss är alla förtjusta i träningen och på Sheila Kelleys ”S-factor ”-pass i Hollywoood kan du räkna med att få se fler kändisar skaka sina rumpor än på stans hetaste nattklubb en vanlig lördagskväll.

– Jag började nyligen ta lektioner och kan verkligen rekommendera det för alla kvinnor. Det är en sådan grej som man inte tror att man klarar av förrän man gör det, säger Kate Hudson till The Sun.

Även Kate Moss, som aldrig tidigare satt sin fot på ett gym, tackar dansen för sin tonade supermodellkropp.

– Det är mycket roligare än att gå till gymmet och det är verkligen hardcoreträning att dra sig upp på stången, säger hon till The Sun.

Paris gav lektioner

Träningen har till och med blivit så populär att allt fler väljer att montera upp egna stänger i hemmet. Efter att Kendra Wilkinson från tv-programmet ”Girls of the playboy mansion” lämnade pojkvännen Hugh Hefner, har hon startat en helt ny karriär som försäljare av det egna konceptet sportspole, monterbara strippstänger och Paris Hilton har synts ge partyvännen Britney Spears poledance-lektioner i sitt hem i Hollywood Hills.

– Paris tog med sig Britney upp till övervåningen och klädde på henne en blå ballerinakjol, sedan gick de ner i källaren och dansade runt hennes privata strippstång. Britney älskar de nya rörelserna och längtar efter att visa upp dem på scenen, berättade en källa för London Star.

Påverkar sexlusten

Den sexiga träningsformen resulterar inte bara en vältränad kropp – enligt instruktören Sheila Kelley påverkar den även sexlivet positivt.

– Den ger dig extra mycket kvinnlig styrka och utstrålning i sovrummet, jag får tackkort frånmännen till kvinnor som tränar hos mig, säger hon.

”Desperate housewives”-stjärnan Teri Hatcher håller med.

– Det är enormt stärkande, mycket handlar om att hitta en plats av trygghet och självkänsla i sin egen kropp, skriver hon i sin bok ”Burnt toast”.

FAKTA

Kändisarna som poledansar

Jennifer Love Hewitt

Lindsay Lohan

Kate Hudson Carmen Electra

Natalie Portman Kendra Wilkinson

Teri Hatcher Beyoncé Knowles

Kate Moss Britney Spears

Paris Hilton Victoria Beckham

Eva Longoria Parker

Shakira Brooke Logan

ARTIKELN HANDLAR OM