Tomatpiller ger slät hud

1 av 2
adjö kräm och lotion Tomat är en av de hemliga ingredienserna i pillren som ger dig slätare hud.
HÄLSA

LONDON. Glöm nattkrämer och hudlotioner.

Nu kan du få slätare hud – av ett litet rött piller.

Tomater är en av de hemliga ingredienserna.

Hudvårdskoncernen L’Oreal och livsmedelsföretaget Nestlé har gemensamt tagit fram Innéov Fermeté som säljs på apotek i Frankrike och delar av Europa. En av de aktiva ingredienserna är ett ämne som finns i tomater. Det ska skydda äldre hudceller och främja tillväxten av nya, skriver Daily Mail.

Bättre elasticitet

Patricia Manissier är ansvarig för forskning och utveckling för L’Oreals Innéov-produkter.

– Vi vet att bra näring kan hindra hudens åldrande och att det finns tydliga samband mellan vissa näringsämnen och hudens hälsa, säger hon till Daily Mail.

I en vetenskaplig undersökning testades 160 medelålders och äldre kvinnor. Efter sex månader hade huden fått 8,7 procent bättre elasticitet hos kvinnorna som fått Innéov Fermeté jämfört med de som fått tabletter utan de aktiva ingredienserna, enligt Daily Express.

Säljs inte på nätet

Kostnaden för en tiodagarskur är motsvarande 300 kronor.

– Vi har gjort många undersökningar som visar att den här produkten fungerar. Nu letar vi bara efter olika sätt att förbättra den, säger Manissier.Innéov Fermeté säljs endast på apotek och saluförs inte via internet. Än så länge har L’Oreal i Sverige inga planer på att importera anti-rynkpillret till svenska apotek.