Räddad – av sin idols stil

Maddox nya frisyr avslöjade leukemin

1 av 3 | Foto: east news press
Klippte en Beckham. Maddox, 3 ville ha samma frisyr som sin idol David Beckham. När håret rakades av upptäcktes knölarna i nacken – som visade sig vara tecken på leukemi.
HÄLSA

LONDON. Maddox, 3, ville ha samma frisyr som Beckham – det kan ha räddat hans liv.

Vid klippningen hittade föräldrarna mystiska knölar i nacken.

– Dagen efter var han uppkopplad till dropp och väntade på strålbehandling, säger Maddox pappa.

Knölarna gjorde Maddox pappa misstänksam och han bestämde sig för att ta sonen till läkare. När Ben och Barbie Tallowin skjutsade sin son till sjukhuset Addenbrooke i Cambridge i östra England var de inte beredda på vad som väntade.

Fick dropp

– Maddox fick stanna på sjukhuset i stort sett oavbrutet i fyra månader, säger pappa Ben till Daily Mail.

Knölarna som upptäcktes när föräldrarna skulle raka sidorna på Maddox huvud för att få till David Beckhams Mohawkfrisyr visade sig vara tecken på leukemi. Maddox fick omedelbart dropp och strålbehandling sattes in för att behandla cancern.

Maddox fick fira såväl sin treårsdag som julen på sjukhuset innan han kunde komma hem. Fortfarande tvingas han åka till sjukhuset flera gånger i veckan för att genomgå behandling.

Hittades tidigt

– Jag är lycklig över att vi kände knölarna. Läkarna säger att det oftast inte upptäcks förrän barnet blir sjukt, men Maddox mådde fortfarande bra så vi upptäckte det tidigt, säger Ben.