Kom i bikiniform – framför tv:n

”Konkurrent till de personlig tränarna"

Foto: CAROLINA BYRMO
HÄLSA

Racketsport, skateboard och bowling hemma i vardagsrummet. Träningsspelen har fullkomligt exploderat – och de personliga tränarna får konkurrens, menar Aftonbladets spelredaktör Alfred Holmgren.

– Att kombinera träningsvideo, redskap och lägga till en virtuell tränare var ett genidrag, säger han.

På kort tid har träningsspelen lockat till sig en helt ny målgrupp än de klassiska data- och tv-spelsanvändarna. Den vanliga vardagsmotionären överger elljusspåren i skogen för att rocka loss på ett aerobicspass på vardagsrumsmattan.

Koll på proteinintag

Alfred Holmgren tror att träningsspelen kommer gå längre än så och locka idrottare på högre nivåer. Statistikverktygen kan i dag till exempel användas för att hålla koll på proteinintag eller vilka klockslag man måste äta för maximal muskeltillväxt.

– Med tanke på hur bra Wii Fit är på att föra statistik över ens träning vore det i framtiden naturligt med till exempel ett Nike Plus-liknande upplägg för långdistanslöpare, säger han.

Virtuell racketsving

Aftonbladets träningsexpert Shirin Rågby Djavidi testar Wii:s träningsspel och tar reda på om den virtuella racketsvingen verkligen kan konkurrera med det traditionella tennispasset under bar himmel.

ARTIKELN HANDLAR OM