Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Hälsa

”Jag vill inte dö i förtid”

Bo, 44, betalade 120 000 för att bli av med sin sjukliga fetma

OPERERAS FÖR ATT ÖVERLEVA Bo Wallenberg, 44, tänkte: ”Ska jag vänta i två år på en operation? Nej – jag vill inte riskera att få en hjärinfarkt under tiden. Jag har massor kvar att uträtta och kan inte gå och dö snart. Det är så många som är beroende av mig”. Han har sövts ner inför operationen som ska bota hans sjukliga fetma – på Carlanderska sjukhuset.   OPERERAS FÖR ATT ÖVERLEVA Bo Wallenberg, 44, tänkte: ”Ska jag vänta i två år på en operation? Nej – jag vill inte riskera att få en hjärinfarkt under tiden. Jag har massor kvar att uträtta och kan inte gå och dö snart. Det är så många som är beroende av mig”. Han har sövts ner inför operationen som ska bota hans sjukliga fetma – på Carlanderska sjukhuset. Foto: MAGNUS WENNMAN

LÖDDEKÖPINGE/GÖTEBORG. När vågen pekade på 153 kilo ­vågade Bo Wallenberg, 44, ­inte vänta längre.

Han tog hela sitt sparkapital – 120000 kronor – och ­betalade för en magsäcks­operation på privatsjukhus.

– Jag är sjukligt fet och vill inte dö i förtid, säger han.

Aftonbladet var med under ingreppet som ska rädda hans liv.

Kirurgen Torsten Olbers skär fem små snitt i Bo Wallenbergs buk. Den har fyllts med koldioxid och svällt. Kirurgen för in fiberoptik, kamera och instrument i hålen. Operationen sker med titthålskirurgi och styrs från en bildskärm i operationssalen.

– Som Nintendo, en virtuell värld, säger Torsten Olbers.

Det är tisdag morgon, strax efter klockan åtta och vi befinner oss i operationssalen på privatsjukhuset Carlanderska i Göteborg.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet