Tisdagsförmiddagen tar knäcken på oss

Arbetsbörda, datorstrul och brist på stöd skapar stress

HÄLSA

Känner du dig stressad?

Det kanske beror på vilken dag det är vad klockan är.

Ny forskning visar att klockan tio på tisdagsförmiddagen är som stressigast för oss.

Måndagen glider de flesta igenom, man är utvilad efter helgen och uppiggad av skvallret vid kaffeautomaten.

Men idag är det tisdag, det är långt kvar till helgen och högen med jobb växer sig allt högre på skrivbordet, samtidigt som att göra-listan blir allt längre.

Jobbet ger stress

När klockan börjar närma sig tio på tisdagsförmiddagen är vi som mest stressade, skriver brittiska Daily Express som tagit del av en undersökning gjord av rekryteringsföretaget Michael Page

– Det verkar som om våra jobb är den främsta orsaken till stress i våra liv.. Även småsaker som att datorn hänger sig är tillräckligt för att vi ska jaga upp oss, säger en talesperson för företaget till Daily Express.

Datorstrul och jobbiga kunder

När chefen dessutom kommer med krav och deadlines måste hållas, blir många lätt överväldigade av arbetsbördan. Pressen blir så stor att vissa rentav känner ett behov av alkohol för att varva ner.

– Det är oroväckande att så många av oss känner oss så pass pressade av våra chefer och bristen på tid att vi går hem och tar oss en drink för att återhämta oss.

De mest stressiga jobben enligt undersökningen återfinns bland annat inom sjukvården, socialtjänsten, sekreterarjobb, marknadsföring och försäljning.

De fem främst skälen till stress är: arbetsbörda, datorstrul, jobbiga kunder, brist på stöd och kollegor.

Sjukanmälan och depression

En tredjedel av de tillfrågade som är i åldrarna 19 till 45 år, uppgav i undersökningen att de känt sig så pass utarbetade att de har sjukanmält sig minst en gång den senaste månaden.

En fjärdedel känner sig ofta stressade och för en av fem är stressen alltför överväldigande redan före klockan nio på morgonen.

Två tredjedelar uppgav i undersökningen att de var så stressade att de blivit deprimerade och fyra av tio sa att de skulle sluta på jobbet på en gång om de fick ett bättre erbjudande.

ARTIKELN HANDLAR OM