Ett ögonblick...

HÄLSA

...Martin Lidberg, 37, som tävlat mot några av Sveriges största idrottsstjärnor i Superstars 2010 i TV3 och som kammade hem vinsten i går.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Martin Lidberg.

– Det var jätteroligt. När jag fick frågan att delta i programmet tänkte jag att det kunde vara en rolig grej. Sedan när man börjar tävla då kommer vinnarskallen fram.

Hur mycket sitter i huvudet och hur mycket i kroppen?

– Den mentala kraften är ju enorm. Det fysiska och det mentala går alltid hand i hand, men är du i dålig form går det ju inte att lura skallen. Men jag visste att jag hade en bra fysik som jag trodde skulle räcka långt och jag trodde på mig själv så jag skulle säga 50 - 50.

Hur mycket tränade du inför programmet?

– Som brottare är man ganska allsidig, man ska vara snabb, smidig och stark det hade jag ju fördel av nu och att jag fortsatt hålla igång. Jag fick bara reda på det fyra veckor innan så jag tränade på ungefär som vanligt, kanske ökade litegrann och körde mer kondition.

Hur blir man så allsidigt tränad?

– Man blir bra på det man tränar, det ska man tänka på. Jag simmar, jag springer, ibland distans, ibland intervaller, ibland i backe. Jag kör kampsport och styrketräning, ibland få repetitioner och tungt, ibland många repetitioner och lättare vikter. Min träning är ju väldigt allsidig. Jag tycker verkligen att man ska sträva efter variation.

Vad händer framöver för dig?

– Jag har några föredrag och ska köra några pass på olika event. Sedan drar jag till Rättvik med Svenska hälsocampen den 24 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM