Så maxar du din träningsmotivation

Så blir träningen verkligen av - följ "Lite sällskap"-Stellans okonventionella tips

1 av 3
Hela ”Lite Sällskap”-gänget. Stellan står till vänster i bild.
HÄLSA

Glöm träningsscheman och kostupplägg. Stellan Danielsson, känd från Filip och Fredriks tv-succé ”Lite sällskap”, lever efter principen ”Mycket mat, mycket träning, ingen ordning”. Det har gjort honom till en av Sveriges bästa inom fitness. Läs hans udda och sköna tips – och hitta vägen till den roliga, effektiva träningen du också.

Det är egentligen bara brunkräm och tajta kalsonger som står mellan Stellan Danielsson och Sverigeeliten i fitness.

– Jag tycker inte om den här poseringsbiten. Skulle det bara vara de fysiska tävlingsmomenten så skulle jag definitivt vara med i SM. Men det är 50 procent fysiskt - resten är hur du spänner musklerna och smörjer in dig med krämer i tajta kalsonger.

Men på tävlingen Fitness4Fun i Lysekil i somras kom han tvåa - knappt, knappt besegrad av Sverigeettan i fitness. Tävlingen bestod av fyra grenar - chins, dips, hinderbana och silltunnelyft.

Stellan vann tre.

– Hinderbana och chins är mina starka grenar, så jag ledde fram tills det var dags för dips. Jag behövde göra 44 för att vinna - och jag gjorde 43. Ändå tog jag personbästa med sex stycken.

Sin stenhårda fysik har han inte byggt med disciplin och genomtänkta träningsscheman.

– Nej, jag kör nog lite fritt! Jag tränar när jag har tid, och har ingen ordning på någonting, och så funkar det ändå. Det är min melodi.

Läs allt om Stellans tränings- och kostupplägg - köp Plus!

Maria Wångersjö

ARTIKELN HANDLAR OM