Hur många kalorier gör man av med på ett träningspass?

HÄLSA

Hejsan!

Har en fråga om kalorier. Hur många kalorier gör man av med på ett träningspass? T.ex. 1 tim. aerobics eller stepup eller styrketräning.

Är det bra att gå promenad på morgonen innan frukost ett par gånger i veckan? Själv tränar jag 5 ggr i veckan plus att jag går på morgonen ett par gånger. Är det för mycket om jag nu varierar min träning med ovanstående förslag?

Mvh Jessi

Hej Jessi!

Det är svårt att svara på hur mycket kalorier man gör av med på ett träningspass. Det beror på många olika saker, t ex hur mycket man väger, med vilken intensitet man tränar och naturligtvis vilken typ av träning det handlar om.

Att promenera före frukost är bra om man är pigg på morgonen och om man tycker att den typ av träning passar bäst. Det är däremot inte så att man gör av med jättemycket kalorier på morgonen och nästan inga alls senare under dagen. Det viktigaste är inte NÄR träningen utförs, det viktigaste är ATT den utförs.

Du beskriver inte vad syftet med Din träning är, om det är att gå ner i vikt, bygga muskler eller förbättra konditionen, därför är det svårt att svara på om det är lagom eller inte. Utan att veta orsaken till träningen kan jag i alla fall bedöma att Du tränar väldigt mycket. Om Du trivs med det är det bra, men var noga med att lyssna på kroppen så att Du inte skadar Dig eller tröttnar.

Var rädd om Dig.

Hälsningar Josefine