Är det farligt att äta knäckebröd tre gånger om dagen?

HÄLSA

Hej!

Jag undrar om det kan vara farligt att äta knäckebröd med pålägg tex keso, skinka , tomat mm frukost, lunch och middag? Allltså min diet går ut på att äta två st knäckebröd med keso tomat gurka tre gånger om dan. Kan det vara farligt ?

Jag har gått på den här dieten några dar nu och det funkar jättebra för mig, har gått ner i vikt och har en jättebra magkänsla. Men liksom långsiktigt - kan det vara farligt? Jag vill bara nå min drömvikt och sedan tänker jag äta normalt igen fast nyttigt förstås.

MVH Melissa.

Hej Melissa!

Att bara äta knäckebröd, keso, tomat och gurka låter väldigt ensidigt. Förutom det låter det som att Du får i Dig alldeles för lite energi, kalorier, varje dag. Att äta så här under en längre tid är ingenting jag rekommenderar.

Du skriver att Du ska äta så här tills Du nått Din målvikt för att sedan börja äta normalt och nyttigt. Jag vet inte hur många kilon det handlar om men förutsättningarna för att Du ska lyckas hålla Din målvikt när Du nått den ökar om Du redan nu gör små hälsosamma förändringar. Att gå ner snabbt i vikt brukar tyvärr ofta resultera i att man också går upp snabbt i vikt.

Eftersom Du redan nu ar planerat att börja äta nyttigt efter nådd målvikt så antar jag att Du har någorlunda koll på vad det innebär att äta nyttigt. Dina knäckebröd med keso kan vara en utmärkt frukost men försök gärna att variera lunchen och middagen lite mer, och öka Ditt energiintag under dagen, det kommer Du att vinna på i längden.

Om Du behöver hjälp med att äta hälsosamt och samtidigt gå ner i vikt kan kanske Viktklubb.se vara ett alternativ. Var rädd om Dig.

Hälsningar Josefine