Hur ska jag bli av med hetsätningsattackerna?

HÄLSA

Hej.

Jag är en före detta anorektiker som är så gott som frisk efter flera års kämpande. Jag har lyckats gå upp i vikt och fått tillbaka mitt liv.

So far so good. Det jag behöver råd om är hur jag skall klara av hetsätningsattackerna. När jag känner mig nere eller stressad eller besviken börjar jag äta och äta, kan helt enkelt inte sluta, jag blir inte nöjd.

Jag vet att mat inte är en bra tröst, eftersom den bara ger tillfällig njutning och därefter ångest. Men jag tänkte höra om du har några konkreta förslag på hur jag kan göra när jag får dessa attacker.

Tacksam för svar!

Mvh Lillan

Lillan, Du skriver att Du är så gott som frisk från Din anorexi och det glädjer mig. Du berättar samtidigt att Du har återkommande hetsätningsattacker och vill ha råd om hur Du ska få bukt med dessa. Jag är inte rätt person att svara på detta eftersom jag inte har tillräckligt med kunskap och erfarenheter om anorexi och hetsätning. Jag tycker inte heller att detta är rätt sätt och rätt forum att få svar på det.

Jag tycker absolut att Du ska ta kontakt med de Du haft kontakt med under Din tid som anorektiker. Berätta om problemen Du fått och be att få hjälp med att komma tillrätta med det. Var rädd om Dig!

/Josefine

ARTIKELN HANDLAR OM