Hur ska jag lyckas gå ner 10 kg?

HÄLSA

Hej!

Jag är en tjej på 23 år, väger 70 kg och är 170 cm lång. Jag är vegetarian sedan 6 år tillbaka. Jag skulle så gärna vilja gå ner 10 kg!! Men vet inte hur jag ska lyckas...

En normal dag så äter jag ungefär:

Frukost: en fullkornsmacka med ost (17%, 2 skivor) & ett kokt ägg

Lunch: pasta med tomatröra eller 2 vegetariska vårrullar

Middag: 2 quornfileér med en morot och sallad samt gräddfilsbaserad sås.

Vad ska jag göra för att gå ner? Får jag i mig för mycket

mjölkprodukter när jag äter gräddfil nästintill varje dag? (äter ca 1,5 dl om dagen). Jag tränar även 2-3 gånger i veckan, samt att jag går minst 30 minuter varje dag. Oftast blir det 60 minuter.

Tack på förhand!

Hej!

För det första måste jag säga att 10 kg låter lite drastiskt, det innebär att Du hamnar på ett BMI under 21. Det är inte skadligt med ett sådant lågt BMI men det är inte heller nödvändigt att ligga så lågt.

Det låter som att Du får i Dig ganska lite energi (kalorier) samtidigt som att Du gör av med en hel del genom träningen. Frågan är därför om det ser ut så här alla dagar, dvs även på helgen? Om det gör det så förstår jag inte riktigt varför Du inte går ner i vikt, det låter konstigt.

Ett alternativ är att Du samtidigt bygger upp muskelmassa genom träningen. Om det är så skulle Du märka det på kläderna, att de sitter lösare.

Jag vet inte vad Du tränar så jag kan inte säga hur sannolikt det är. Det är också svårt att göra bedömningar eftersom jag inte vet hur länge Du har ätit och tränat på detta sätt. Om Du äter annorlunda på helgen och därmed får i Dig mycket mer energi då så kan det vara en orsak till utebliven viktnedgång. Om Du inte har ätit så här under så lång kan det vara så att det snart lossnar och att vikten börjar gå nedåt. Hoppas att Du snart får rätsida på det här.

Förresten, rent medicinskt har Du en bra vikt i förhållande till Din längd – det kan vara bra att veta. Var rädd om Dig.

Hälsningar Josefine

ARTIKELN HANDLAR OM