Jättemagen var enorm cysta

HÄLSA

Janet Delaney fick alltid frågan när barnet skulle komma. Men det som folk trodde var en bebis i hennes mage var egentligen en enorm cysta på nästan 8 kilo.

När Janet Delaney uppsökte läkare för att hennes mage hade börjat svälla upp fick hon höra att hon bara hade känslig mage i form av den vanliga åkomman IBS (Irritable Bowel Syndrome), skriver Daily Mail. Hon fick medicin som inte verkade.

Blev hemskickad

Tre gånger till fick hon gå till läkare med svåra smärtor i magen – och varje gång blev hon hemskickad med samma diagnos. Efter att magen svällt upp ordentligt och hon insisterat på att få göra ett ultraljud hittade läkarna den enorma cystan i livmodern. Den vägde 7, 7 kilo, dubbelt så tung som ett foster i hennes livmoder.

– Jag såg ut som att jag var gravid i nionde månaden, folk gav mig sina säten på bussen och frågade när barnet skulle komma. När jag sa som det var blev de så generade att de inte visste vad de skulle säga, säger Janet Delaney till Daily Mail.

Kunde vara cancer

Gravid var hon definitivt inte, eftersom hon hade steriliserat sig för tretton år sedan. När cystan till slut upptäcktes var det trots allt allt annat än lättnad som Janet Delaney upplevde. Cystan kunde vara en form av cancer.

– Det var fruktansvärt, jag kände mig helt avdomnad när jag fick beskedet.

Det blev operation och det krävdes två läkare för att lyfta ut cystan ur Janet Delaneys mage. Men allt togs ut och hon behövde inga fler behandlingar efteråt. Direkt efter operationen tappade hon åtta och ett halvt kilo. Nu går hon på regelbundna cancerkontroller.

– Jag är bara så arg att jag blev hemskickad så många gånger från sjukhuset. Hur kan någon missa en cysta av den här storleken? Det här hade kunnat kosta mig livet, säger Janet Delaney.

Foto: Worldwidefeature.com
Efter operationen gick hon snabbt ned i vikt igen och behövde ingen behandling.

Efter operationen gick hon snabbt ned i vikt igen och behövde ingen behandling.

Janet Delaney såg gravid ut men egentligen var det en cysta på åtta kilo i hennes livmoder.

Janet Delaney såg gravid ut men egentligen var det en cysta på åtta kilo i hennes livmoder.