”För första gången slapp jag rusa till toaletten”

Aloe vera-extrakt hjälpte Birgitta Lundströms mage

HÄLSA

Hon provade allt. Men magen vägrade samarbeta.

– Tills jag provade det här pulvret... säger Birgitta, 72, som fått en ny bättre vardag.

Birgitta Lundström.

Sundsvallsbon Birgitta Lundström har haft problem med magen så länge hon kan minnas. Att springa på dass 8-10 gånger per dag hörde till vardagen.

– Man tror hela tiden att det ska bli bättre, säger hon och berättar om hur misslyckad hon känt sig genom åren.

För många räcker det med att lägga om sina matvanor och börja äta regelbundet. Birgitta Lundström vet inte hur många saker hon låtit bli att äta för att inte magen ska gå i gång. Ibland har hon inte ätit alls, men bra har hon inte blivit.

Det enda som hände var att hon fick näringsbrist. Hon har provat olika mediciner, opererat tarmen och genomgått en rad behandlingar som läkarna föreslagit, men så har det varit samma visa igen.

– Inget hjälpte, säger hon.

Samma sak med alla alternativa behandlingar hon fått tips om. Fram till förra året.

– Tills jag provade det här pulvret. Det var dyrt, men magen blev lugn och skön. Och på tolfte dagen kunde jag för första gången gå till toaletten, säger Birgitta Lundström som tidigare alltid behövt springa för att hinna fram i tid.

Proibs heter pulvret, ett aloe vera-extrakt som blandas ut i ett glas vatten. Två glas per dag räcker för att minska smärta, uppblåsthet och förbättrad tarmfunktion enligt en svensk undersökning.

En förklaring skulle kunna vara den inflammationsdämpande effekt aloe vera har.