Dags att förändra ditt liv? Börja här

HÄLSA

Alla väljer vi fel ibland. Att göra rätt val är svårt vare sig det handlar om livskamrat, karriär, vänner eller hem.

Hitta en väg till det liv som passar dig!

Här är sex steg som kan förändra din tillvaro.

Foto: GETTY IMAGES
Kört fast? Fundera ordentligt på vad du vill med ditt liv och dig själv. Med hjälp av sex enkla frågor kan du uppleva det som kallas quantum change.

- Hur hamnade jag här egentligen?

De flesta av oss har någon gång känt att vi valt fel väg i livet. Ofta kommer tvivlen när vi en gång fått det vi önskat: hem, barn, bil, man, jobb, god ekonomi.

Egentligen borde livet vara perfekt. Ändå finns den gnagande känslan kvar av att ha missat själva målet, meningen med alltihop. Och att vi gjort som vi gjort bara på grund av omständigheter, eller för att andra sa åt oss att göra det.

Behöver quantum change

Det är då vi behöver vad psykologen Joseph Nowinski kallar plötslig insikt och framtidsvision - quantum change.

- Det är visionen som sedan blir startskottet för alla dramatiska och genomgående förändringar, en personlig transformation, säger Nowinski.

Joseph Nowinski är forskare och driver sin praktik i Tolland, USA. Under sina år som psykolog har han jobbat efter teorin att varje människa har en unik möjlighet att påverka sitt eget liv.

Genom att ställa enkla frågor kan vi lära känna oss själva bättre, hitta vårt egentliga mål med livet och att skapa den tillvaro vi var menade för. Det är då vi kan utvecklas och uppleva quantum change.

I sin bok "6 frågor som kan förändra ditt liv" har Joseph Nowinski beskrivit sin framgångsrika metod. Några av hans övningar hittar du här. Gör varje uppgift noggrant, de får gärna ta tid. Låt sedan svaren bli startskottet på en rikare och lyckligare tillvaro.

1. Vem är jag egentligen?

2. Varför är jag här?

Sara Milstead