- Jag blev fri från min PMS

Efter tio år slipper Mirja depressioner och aggressivitet dagarna före mens

HÄLSA

I tio år mådde Mirja Lundberg dåligt dagarna före mens. Som aggressiv, deprimerad och godissugen var hon en plåga för sin omgivning, enligt henne själv.

Ett hälsokostpreparat blev hennes räddning.

Mirja Lundbergs PMS har varit en plåga. Det har också inverkat på jobbet, där hon stängt in sig på sitt rum, inte velat prata med någon och bara suttit hopkrupen och lidit.

Kunde knappt behärska sig

- Värst var det när någon kund ringde och var arg, jag bara kände tårarna komma och jag kunde knappt behärska mig. Mot min omgivning var jag arg, ja nästan aggressiv. Det enda jag ville var att sitta hemma i soffan och proppa i mig godis och fet mat, som pizza till exempel. Det var hemskt.

30-åriga Mirja var rädd för att det enda som skulle kunna lindra besvären var att börja ta antidepressiva medel, något hon egentligen absolut inte vill ge sig in i.

- I stället började jag se mig om efter något naturpreparat. Jag hade provat några som inte fungerat så bra. Sedan upptäckte jag naturmedlet Femal, och till min stora lycka så visade det sig hjälpa.

Fantastiskt resultat

- Nu äter jag tabletterna enligt ordinationen och resultatet är fantastiskt. Jag är inte alls lika deprimerad och aggressiv inför mensen och jag känner inte heller det fruktansvärda suget efter godis och fet mat, berättar Mirja.

På senaste tiden har dagarna före mens känts precis som vilka andra dagar som helst. Inget dåligt humör som har gått ut över någon annan, inga svackor och ingen känsla av att börja gråta vilken sekund som helst.

- Det bästa är att det är ett hälsokostpreparat som ju inte innebär någon risk för att hamna i beroende och det känns skönt, säger Mirja.

VAD ÄR PMS?

Chatarina Sayah ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM