Beckham avslöjar sin hemliga sjukdom

Lider av tvångstankar och längtan efter smärta

HÄLSA

Läskburkarna i kylen måste stå i perfekta rader och tidningarna på soffbordet måste ligga i en spikrak linje.

Annars mår David Beckham dåligt. Riktigt dåligt.

Foto: AP
Har tvångstankar David Beckham lider av OCD, Obsessive Compulsive Disorder. Nu talar han ut om sin sjukdom.

Real Madrids engelske stjärnmittfältare har sjukdomen Obsessive Compulsive Disorder, OCD. Symptomen är tvångstankar och tvångshandlingar - som för Becks del kretsar kring pedanteri och en ständig längtan efter nya tatueringar.

Vill ständigt ha fler tatueringar

Han njuter av smärtan från tatueringsnålen och skulle gärna skaffa fler – utöver de tolv han redan har. Men frun Victoria tycker att han är en knäppgök, och har bett honom att sluta. Problemet är bara att han kan inte.

- Jag har tvångstankar kring smärta och ordning, det här med längtan efter tatueringar och perfektionism ligger bortom min kontrill. Till exempel måste allt ligga i raka linjer eller vara i par, säger han till Sky News.

- Jag ställer in mina pepsiburkar i kylskåpet och om det är en burk för mycket för att raderna ska vara jämna, måste jag flytta den till ett annat skåp.

Mobbades i Manchester

När Becks ska spela borta uppstår problemen på hotellen.

- Jag går in i rummet och innan jag kan slappna av måste jag ta bort alla små broschyrer och böcker - och lägga dem i en låda. Allt måste vara perfekt, säger han.

Hittills har David valt att hålla sin sjukdom hemlig för lagkamraterna i Madrid. Men i Manchester visste lagkamraterna allt - och retade honom jämt, enligt hans egna ord

Läs också:

Karin Henriksson