Maria, 30, fick hjälp av Q10

HÄLSA

Maria Hedberg pluggade på dagarna och ammade på nätterna. Sov gjorde hon knappast alls.

Till sist kollapsade hon.

Ett naturpreparat hjälpte henne att få sömnen tillbaka.

Allt började efter det att Maria Hedberg, 30, fött sitt tredje barn.

– Han var ett överraskningsbarn. Jag hade bestämt mig för börja plugga till socionom när han kom, och det gjorde jag också.

Bara sex veckor efter förlossningen satte sig Maria alltså i skolbänken. Dagarna var fyllda av plugg, tentor och läxläsning. På nätterna tog Maria hand om den lille, hon ammade och ibland hade sonen svårt för att sova.

– Mitt eget sömnbehov satte jag helt åt sidan. Jag sov knappast något alls under ett par månaders tid.

Det höga tempot fortsatte. Maria hade gett sig sjutton på att klara av skolan och målet var satt sex månader längre bort. Hon kämpade på, men när Maria passerat mållinjen sa kroppen stopp. Maria blev sjukskriven och fick sömntabletter utskrivna.

Låg till sängs två veckor

– Jag låg till sängs i två veckor, jag klev bara upp för att gå på toaletten, tvätta mig och äta. Jag var helt slut och mycket illa däran.

Till sist kastade hon tabletterna – biverkningarna var många. Maria började i stället äta Q10 som hon läst skulle hjälpa människor att sova bättre. Under en tid tog hon också ett naturmedel med valeriana och det hjälpte. I dag äter hon en tablett Q10 per dag och sover bra.

– Vi har dessutom köpt en hund som jag är ute och går med varje kväll. Under den stunden har jag bara mig själv och hinner rensa bort oro och bekymmer ur skallen.

Läkaren: Ta reda på orsaken först

Webb-radio

Sköna avslappningsövningar som får dig att somna.

Malin Byström

ARTIKELN HANDLAR OM

Sömn