Bli snarkfri nu!

Tipsen som ger dig och dina nära snarkfria nätter

Foto: thinkstock
HÄLSA

Lider du av ditt snarkande? Eller är det kanske någon annan stackare som tvingas höra. Hur som helst stör det sömnen. Prova Sömnklubbs enkla knep och bli snarkfri.

1. Gå ner i vikt om du lider av övervikt. Att väga för mycket är inte bara ohälsosamt, det påverkar och stör även dina luftgångar.

2. Skippa alkohol innan läggdags. Alkohol gör att luftgångarna slappnar av vilket i sin tur leder till snarkning. Drick alkholhaltifga drycker senast fyra timmar innan du går och lägger.

3. Sov inte på rygg. Att ligga på rygg när du sover ökar ditt snarkande eftersom din kropp slappnar av vilket trycker på halsen och blockerar luftvägen. Om du inte kan sova annat än på rygg, lägg en tennisboll i en strumpa. Sätt fast strumpan bak i nacken på din pyamas. Varje gång du rullar till ryggläge, kommer du märka hur oskönt det är att ha en boll i nacken så då rullar du tillbaka på sidan eller magen igen. Hård övning ger färdighet.

4. Sluta röka. Det är inte bara för sömnens skull du ska lägga ner rökandet, utan för hela din kropp och hälsas bästa. Rökning täpper till i näsa och lungor vilket kan leda till snarkning.

5. Undvik andras rök. Att vara passiv rökare påverkar snarkandet på exakt samma sätt som om det var du själv som höll i cigaretten.

Har du sömnproblem? Gör sömntestet här!

Källa: Sparkpeople

Lär dig sova bättre med Sömnklubb.se

KBT-tjänsten på nätet för dig med sömnproblem.

Bli medlem här!