De är kändisarna som lider av sömnproblem

1 av 5
Lady Gaga.
HÄLSA

Det är inte bara vi vanliga döda som drabbas av sömnproblem.

Även kändisar drabbas av sömnproblem.

En del relaterade till normala orsaker som stress eller småbarn – för andra blir sömnbristen ett större problem.

Lady Gaga. Det sägs att sångerskan Lady Gaga är "utsvulten på sömn". Orsaken är hennes enorma framgångar vilka har resulterat i ständig bevakning, dygnet runt över hela världen. Och baksidan av det har gjort henne mer eller mindre sömnlös.
— Min passion för musiken är så stor att jag inte kan sova, säger hon till Britain's OK! Magazine. I samma veva berättar Gaga att hon i mars månad inte sov på hela tre nätter.

Brad Pitt. Med sex barn är det inte helt lätt att få sin skönhetssömn. Brad längtar efter att få sova men han är högst medveten om att det är lättare sagt än gjort med många småbarn. Det blir många nattliga uppvaknanden för familjen Jolie-Pitt.

Martha Stewart. Mat -och tv-profilen som jobbar för mycket och därmed inte hinner sova. Så säger i varje fall stjärnan om sig själv. Martha stiger upp i tidig gryning och sover bara fyra timmar per natt. Anledning? Dagarna helt enkelt för korta för att hon ska hinna med allt.

Heath Ledger. Innan Heaths bortgång 2008, hade skådespelaren sömnproblem. Det vittnar även överdosen som tog hans liv om. Överdosen innehöll en blandning av olika receptbelagda piller, varav sömnpiller var ett av dem. Heath har tidigare berättat om sina sömnproblem som han ansåg vara stressrelaterade, särskilt svårt hade han att sova då han jobbade intensivt. Då sov han under vissa nätter bara två timmar.

Michael Jackson. Det var Michaels starka passion för och behov av att få sova som gjorde att han för länge sedan började ta mängder av receptbelagda läkemedel. Och det var även läkemedel som slutligen fick Michael att somna in. Men då gavs det som en sista utväg och av läkare i just det syftet - att världsartisten skulle få vila i frid.

(Källa: abcnews)