Så här fick hon stjärnklar syn

Lista: Här är kändisarna som opererat ögonen

Foto: Gustav Mårtensson
Nöjd efter operationen ”Det mest fantastiska efter behandlingen var att kunna vakna på morgonen och se färger och konturer helt klart”, har Carolina Klüft sagt i en reklamfilm efter att ha gjort sin ögonoperation
HÄLSA

20 000 – så många svenskar opererar ögonen varje år.

En av de som tagit steget är elitidrottaren Carolina Klüft.

– Det mest fantastiska efter behandlingen var att kunna vakna på morgonen och se färger och konturer helt klart, säger hon i en reklamfilm.

Keith Richards, Elton John, Jessica Simpson och Courtney Cox. Listan på kändisar kan göras lång och alla har de en sak gemensamt – de har gjort en laserbehandling av sina ögon för att slippa sina glasögon eller linser.

I över 20 år

1988 gjordes den första ögonlaserbehandlingen i USA, några år senare kom behandlingsformen till Sverige. I dag, mer än 20 år senare, är laserbehandlingen ett av de vanligaste kirurgiska ingreppen i världen.  Men det är inte bara utomlands som laserbehandlingar är populära.  Även i Sverige är det många som hoppat på trenden för att slippa sina glasögon. Enligt en av de största ögonklinikerna i landet är det nu så många som 20 000 svenskar som varje år genomgår en laserbehandling.

”Som att flytta tillbaka tiden”

Artisten Christer Lindarw är en av dem. I en reklamkampanj tidigare i år berättade han om operationen som gjort att han nu slipper sina läsglasögonen.

– Det var som att flytta tillbaka tiden 20 år, sa Christer Lindarw i kampanjen.

Andra kända svenskar som  tagit steget är Jonas Wahlström, Mattias Särnholm, Erica Johansson och Carl Johan Bergman.

ARTIKELN HANDLAR OM