Kändisarna följer den heta trenden

1 av 3 | Foto: Sara Ringström
HÄLSA

Yoga är kändisarnas nya sätt att hålla formen.

Kopplingen mellan kropp, själ och sinne har fått Jane Fonda att byta ut aerobics mot yoga, Charlie Sheen att sluta med droger och Oprah Winfrey att hålla kilona i schack. Och Sting hävdar att yogan gör att han kan älska sju timmar i sträck.

Yoga är modellen för både svenska och utländska kändisar i dag. Modellen Christy Turlington låter till exempel inte en dag passera utan att hon tränat yoga.

Yogafreaket Oprah Winfrey, bjöd nyligen in en hel rad av sanningsvittnen till sin show som berättade vad just de hade vunnit genom att syssla med yoga. Någon hade gått ner 20 kilo, någon hade lyckats sluta röka och en tredje hade blivit av med sina sömnproblem.

Popstjärnan Ricky Martin håller sig – och sina höfter – i form med yoga.

Rensar gifter ur kroppen

I Hollywood rensar skådisar som Charlie Sheen gifter ur kroppen, medan Monica Lewinsky besöker Jivamukti yoga center i New York. Madonna har fått ett nytt sexliv genom yogan.

Men även de svenska kändisarna har hakat på yogatrenden.

– Yogan ger så mycket rent själsligt, mentalt och fysiskt, säger Kristin Kaspersen som utbildar sig till yogainstruktör och beräknas vara klar i höst.

Hon yogar varje dag, och tycker att det är en praktisk träningsform för en ensam småbarnsmamma eftersom det går att praktisera hemma i vardagsrummet.

Programledaren Agneta Sjödin yogar för att bli lugnare och försöka hitta en inre harmoni.

Kändisar som gillar yoga

Charlotte von Proschwitz