Fixa figuren med Lopez

1 av 2
Jennifer Lopez har fått sin fantastiska kropp genom hård träning. Till sin hjälp har hon en personlig tränare - svenskättade Gunnar Peterson.
HÄLSA

Att Jennifer Lopez har en fantastisk kropp är väl dokumenterat.

Men hon föddes inte med filmstjärnefigur. I en exklusiv intervju avslöjar Jennifer

Lopez personliga tränare, Gunnar Peterson,

knepen bakom hennes framgång.

Svenskättade Gunnar Peterson hör till Hollywoods populäraste tränare. En rad stjärnor har svettats i hans gym i Beverly Hills: Penelope Cruz, Liv Tyler, Mike Tyson, Sylvester Stallone - för att bara nämna några exempel. J.Lo själv har varit stamkund hos Peterson i åtta år. Hon besöker hans anläggning minst fyra gånger i veckan, ofta mer.

- Hon jobbar hårdare än någon annan jag känner. Hon kan ha inspelningar en hel dag, men hon missar aldrig sin workout. Det är inte konstigt att hon blivit framgångsrik, säger Gunnar Peterson.

Hemligheten till god fysik

En av hemligheterna bakom Jennifers goda fysik är intervallträning med korta, snabba övningar i följd. Övningarna inkluderar allt från cykel till workout med hantlar och medicinbollar.

Intensiteten anpassas efter Jennifers filmroller och andra uppdrag. Inför filmen "En kvinnas hämnd", som har Sverigepremiär den 15 november, fick Lopez komplettera sin träning med krav maga, en israelisk form av självförsvar. Och Jennifer gillar hårda tag. Gunnar Peterson berättar hur han ibland bett henne springa upp och ner för hans specialbyggda trappor iförd en väst med 9-kilostyngder.

- Hon gör det med freestylelurar i öronen och ett stort leende på läpparna, säger han.

Har det hänt att ni har blivit osams om vad ni ska göra?

- Nej. Jennifer är helt fantastisk. Jag har känt henne i åtta år och vi har aldrig haft några konflikter, inte ens någon meningsskiljaktighet. Det är ett sant nöje att jobba med henne.

Hur lägger du upp träningen för dina klienter?

- Jag börjar med att titta på deras fysiska förutsättningar och frågar vad de gillar och inte gillar. Om de genomgående tycker att en övning är jobbig, gör ont eller är obehaglig tvingar jag dem inte. Jag väljer mina konflikter med omsorg.

Sätter du Jennifer och dina andra kunder på diet?

- Nej, jag ger dem bara allmänna råd för hur de ska äta. Jag brukar skicka dem för mer noggrann analys till min nutritionist, en doktor i Beverly Hills. Han tar blodprov och kollar deras värden, om de är allergiska mot något eller dylikt.

- Men vi säger inte åt dem att utesluta mjölkprodukter eller något sådant. Det är svårt hålla en strikt diet när de reser så mycket.

- Jag ser mest till att de får tillräckligt med proteiner och kalorier. Jag brukar också ge dem en extra flaska med vatten, både före och efter varje träningspass. Många dricker nog tillräckligt med andra drycker, men inte rent vatten.

Jennifer har en otrolig kropp. Kan man träna sig till det?

- Som illustrerande exempel: Titta hur hon ser ut i filmen "Out of sight". Och jämför med hur hon ser ut i "En kvinnas hämnd". Det är två helt olika kroppar.

Med andra ord: en vältrimmad figur kommer inte utan hårt arbete.

3 stjärnor som tränar med Gunnar Peterson

Jennifer Lopez

Foto: Getty images

Penelope Cruz

Foto: Foto: AP

Liv Tyler

Foto: ap

Sara Milstead