Heros fiskgratäng

1 av 2
Hero.
HÄLSA

600 g fiskfilé (sej eller spätta)

1/2 hackad gul lök

4 dl fiskbuljong

2 dl mellangrädde

4 msk bredbar kräftost

Maizena redning ljus

Salt och peppar

Matolja

100 g skalade räkor

1/2 finhackad chilifrukt

1 msk hackad persilja

6-8 klyftade champinjoner

1 pressad vitlöksklyfta

4 portioner pressad potatis

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vik ihop fiskfiléerna och baka dem i en ugnsfast form i cirka 8 minuter, salta och peppra.

3. Fräs lök i lite matolja utan att den får färg. Tillsätt buljong och grädde. Koka i cirka 10 minuter.

4. Red såsen med en aning Maizena och smaka av med kräftost, salt och peppar.

5. Höj ugnen till 250 grader.

6. Hetta upp en kastrull med lite matolja. Tillsätt vitlök, champinjoner och chili, fräs hastigt.

7. Vänd ner räkor och persilja. Sila av spadet från fisken och toppa med räkor och champinjonerna.

8. Slå över såsen och gratinera i ugnen tills gratängen fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM