Kajsa: Camilla har inspirerat mig att börja styrketräna

HÄLSA
Foto: Mikael Gustavsen
inspiration. Efter ett tuff sjukdomstid mår Kajsa bra, mycket tack vare dottern Camilla.

En mamma och en

tonårsdotter som styrketränar ihop flera gånger i veckan är kanske inte så vanligt. Men Kajsa Björkman, 51, och hennes dotter Camilla Björkman, 19, har hittat ett gemensamt intresse de trivs med.

- Vi började träna på två olika gym för ett halvår sedan. Sedan fick jag med mamma på bodypump och hon tyckte det var kul. Nu tränar vi tillsammans och det är mycket roligare, säger Camilla.

Camilla och hennes mamma Kajsa tycker också om att promenera, jogga och cykla. Två till tre gånger i veckan tränar de på N"joy i Täby, utanför Stockholm.

- Camilla har inspirerat mig att börja med styrketräning, bodypump och spinning. Det är trevligt och vi får tillfällen att träffas och prata, säger Kajsa.

Camilla jobbar med kundservice och Kajsa som controller, men även om de ibland har mycket på jobbet missar de inte ett pass tillsammans.

Vandra i berg

För två år sedan drabbades Kajsa av bröstcancer och därefter hudcancer. Hon har en tuff tid bakom sig med cellgiftsbehandlingar.

- Jag har alltid motionerat, men när jag fick cellgifter mot bröstcancern fick jag problem med ont i leder och muskler. Styrketräning och poweryoga är bra för rygg och leder och nu kan jag vandra i berg och fungera i jobbet igen, säger Kajsa.

Helena Mayer