Avslappning för Kropp & själ

Träna med Petra

HÄLSA

Mitt i all hård styrke- och konditionsträning är det bra att ge ditt inre lite uppmärksamhet.

Enkla avslappningsövningar ger kropp och själ ny energi.

Du behöver

En lugn stund och en lugn plats. Stäng av mobilen och be eventuellt familjen om lite tid för dig själv. En mjuk matta är också skönt! Du behöver inte göra alla övningar, välj den/de du tycker om. Här bär jag skor, men du kan med fördel göra övningarna barfota eller i strumplästen.

Tips:

De här övningarna är enkla och bygger enbart på egen erfarenhet. Vill du få professionell vägledning så rekommenderar jag dig att prova någon yogaform eller gymmens yogainspirerade pass.

Belöningen:

Du kommer ner i varv, sänker den inre fysiska aktiviteten och fyller på med ny energi. Du känner dig priviligerad om du ger dig själv lite tid!

Värt att veta:

Yoga - och i så fall i vilken form? Det finns flera inriktningar på yoga. Klasser med "riktiga" yogaformer finner du på olika yoga- och meditationscentra. På många gym och spa-anläggningar finns i dag klasser som är inspirerade av yoga. Ofta finns här också klasser med mer fysisk inriktning, såsom body balance, pilates och stretchklasser. Hitta den form (det finns ju även taiji, qigong etcetera) som passar dig. Det viktigaste är inte vilken form du väljer utan att du hittar något som fungerar för dig.

1. Ligg ner och slappna av

Foto: ANDERS DEROS

2. Få ny energi

3. Skingra tankarna

4. Stå stadigt som ett träd

Petra Thorén