- Jag får dubbel energi tillbaka

SÅ GÖR JAG: Diana Leijonberg, 44, receptionist

HÄLSA

Hästar gjorde Diana stark.

Nu spinner hon som en katt.

Och pumpar muskler för glatta livet.

Foto: conny sillén
pumpar på Diana Leijonborg kör en body pump-klass i veckan.

Arbetskamraterna i kundupplysningen på Västerås lokaltrafik kan inte fatta att deras 44-åriga kollega från Smältverksgatan kan ge sig iväg i mörkret, efter en lång arbetsdag, och träna spinning och body pump på ett gym.

- Jag försöker förklara att du får dubbelt så mycket energi tillbaka om du åker iväg och tränar i stället för att bara sitta däckad framför tv:n, säger Diana Leijonberg.

- Vissa dagar vill även jag bara gå hem och lägga mig, och glömma allt. Men just då, finns inget bättre än att köra ett spinningpass.

Rensar hjärnan

Både fysisk och psykisk svett rensar hjärnan från allt surr som varit under dagen.

- Sedan torkar jag upp den pöl som bildats under hojen och spolar ner den tillsammans med alla bekymmer. Vips, så har jag blivit en ny människa!

- För mig fungerar träningen som en säkerhetsventil.

Diana vill också framhålla fördelarna med att använda puls-

klocka. Klockan avslöjar om du tar i för mycket, eller för litet.

- Kör jag ett styrkepass för magen kan pulsen ligga på 80-90 slag/minut, men vid benträning kan den ligga på 140-150. Pulsträning är intressant, säger

Diana.

Träningstaktik

Har du också tränat figuren?

Vill du berätta i Aftonbladet Kropp & Hälsa om hur du håller dig i form? Skriv till oss om din ”metod” och bifoga gärna ett nytaget foto. Vi söker kvinnor som gillar att träna och vill dela med sig av entusiasmen till andra.

Tomas Sjöman