Monica: Min tjejkompis och jag peppar varandra

1 av 2 | Foto: conny sillén
EFTER
HÄLSA

Hon skulle aldrig sätta sin fot på ett gym. Nu tränar hon styrketräning fyra gånger i veckan.

På kuppen har hon fått en ny kropp.

För Monica Wickbom var träning något av ett nödvändigt ont. Hon jobbade som servitris och fick råd av en jobbarkompis att börja träna för att klara av jobbet.

Monica började motvilligt, men kände ganska snart att hon blev starkare. Men fortfarande var träningen bara något hon gjorde för att hon måste.

Vändningen kom när Monica började studera för tre år sedan.

– Då fick jag mera tid och började träna mer målmedvetet. Jag läste bland annat en kurs i hälsoutveckling, där anatomi och fysiologi ingick och det gav en kick att träna mera, säger hon.

I dag kör hon styrketräning fyra gånger per vecka och tycker det är jätteroligt. Vänner och bekanta ger komplimanger för att hon ser så vältränad ut och det ger extra motivation.

Tränar för att hålla sig snygg

– I början tränade jag mest för att inte bli tjock. Nu vill jag fortsätta för att hålla mig snygg och vältränad. Det som är bra med styrketräning är att man kan hålla på så länge, det spelar ingen roll hur gammal man är, säger Monica.

Hon tränar regelbundet med en tjejkompis. De peppar varandra och finns till hands om det blir för tungt att lyfta. Och skulle det ta emot att gå till träningen pushar de också varandra.

Monica är ganska noga med vad hon äter. Men hon älskar godis och unnar sig både det och mindre nyttig mat på helgerna.

– Man ska inte gå till ytterligheter. Och vill jag inte träna någon gång hoppar jag över det och tar kanske en promenad i stället. Det gäller att lyssna på sin kropp.

Monica Wickbom

Anna Björe