Ge järnet i 6 veckor - tappa 6 kilo

... och få platt mage på köpet

HÄLSA

Få en platt mage på bara sex veckor med nya ”The Abs Diet”.

Ät flera gånger om dagen och öka din förbränning - du kan gå ner sex kilo.

David Zinczenkos ger en komplett guide till Abs-dieten i sin bok ”The Abs Diet”.

Chefredaktören David Zinczenko på den amerikanska tidskriften Men"s Health, världens största magasin för män, är mannen bakom "Abs-dieten".

-Den är lätt att följa och bra för alla, säger David Zinczenko.

I korta drag så handlar det om att äta bra mat sex gånger om dagen och styrketräna. Antingen med vikter eller med den egna kroppsvikten. 30 minuter, tre dagar i veckan.

-Följer du programmet ordentligt och tränar flitigt kan du gå ner så mycket som 10 kilo på de sex veckorna, säger David.

Mer aktiv

Du har säkert läst massor av bantningstips och hälsoknep och undrar vad som gör just den här metoden så unik.

-Mindre bukfett ger dig längre liv, du blir mer aktiv, håller dig borta från sjukdomar, förebygger skador och ger dig ett bättre sexliv, säger David.

-Metoden ger dig också ett hälsosammare och energirikare liv. Att skaffa en vältränad mage är det viktigaste du kan göra för din hälsa.

Många dieter handlar om att äta mindre och dra ner på fettet. En del dieter funkar också, men oftast bara på kort sikt. Försök hitta en form som passar dig och som framförallt också ger resultat på lång sikt.

Frossa på helgen

Abs-dieten är en smart och funktionell form av bantning eller snarare livsstil. Du äter både god mat och dessutom sex gånger om dagen. Och på lördagar får du frossa i vad du vill, hur mycket du vill, till middag.

-Du ska inte behöva offra någonting med Abs-dieten. Du kommer lära dig att se bättre ut, leva bättre och må bättre. Om du blir hungrig när du gör abs-dieten, så gör du någonting fel, säger David Zinczenko.

Snabbt resultat

Men för att få resultat måste du också träna. Med abs-dieten får du tvättbräda på sex veckor.

För att kunna bränna fett och få en snygg mage måste du öka i muskelmassa. För muskler bränner fett, till och med när du sover.

Tre gånger i veckan

Men för att få en snygg mage, kan du inte bara träna magen, utan hela kroppen såklart. Ju större muskelgrupper du tränar desto högre förbränning får du. Enligt abs-dieten ska du träna styrketräning cirka tre gånger i veckan. Däremellan tränar du kondition för att sedan få en välförtjänt ledig dag på söndag. Det låter mycket, men det är upplagd så att du ska kunna träna hemma. Det enda du behöver är ett par hantlar och en träningsmatta.

12 kraftfulla näringskickar

Smarta mellanmål som minskar suget

Abs-smoothies

Shirin Rågby Djavidi

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning