"Simning är en perfekt start på dagen"

Foto: MALIN BONDE
Simma så ofta du kan! Simning ger ingen träningsvärk. Visst – kroppen kan kännas öm dagen efter men det upplevs mer som en trötthetskänsla. Katrin Walter simmar minst tre dagar i veckan.
HÄLSA

Hur länge har du simmat?

- Jag har simmat sedan jag var fem år. På den tiden var det mest på skoj och jag följde med mormor och pappa till badhuset. I dag simmar jag minst tre dagar i veckan och så är jag simlärare för barn och ungdomar.

Vilken simstil föredrar du?

- Crawl är roligast. Jag försöker variera min träning med olika simstilar som crawl, bröstsim, ryggsim och fjärilsim. Ett träningspass brukar ligga mellan 25 och 45 minuter. Eftersom jag är mycket under vattnet simmar jag oftast med simglasögon för att kunna slappna av.

Varför valde du simning som träningsform?

- Simning är kul eftersom man rör hela kroppen på ett helt annat sätt än på land. Det känns nästan som att man svävar genom vattnet. Det är en träningsform som passar både dagarna då man vill ta det lugnt eller när man behöver bli av med energi.

Hur känner du dig efter ett träningspass?

- Otroligt avslappnad och skönt trött i kroppen. Jag brukar simma på morgnarna och det är en perfekt start på dagen. Jag blir på bra humör och får en massa energi.

Så tränar du kroppen med simning

Micaela Nordberg