Hitta rätt bland gymnyheterna

Kropp & Hälsas reporter testade danspasset Body Jam

HÄLSA

Tre olika dansstilar under ett och samma pass.

Kropp & Hälsa testade nyheten Body Jam.

Foto: Mikael Gustavsen
AerObics de lux Reportern Micaela Nordberg på ett svängigt och svettigt danspass. Body Jam är ett av flera nya pass på gymet i år.

Vi är ett hundratal förväntansfulla som har samlats på Idrottshögskolan i Stockholm för att testa den nya träningsformen Body Jam – kombinerad dans och aerobics med inslag av jazz, hiphop, funk och ragga. Vi börjar med en enkel uppvärmning med lättare stegkombinationer där vi lär oss att isolera både bröst och höfter.

Svävande jazzrörelser

Koreograferna Gandalf Archer från Nya Zeeland och Misty Tripoli från USA visar hur vi ska hitta det rätta ”funk-gunget” – fötterna brett isär, lätt böjda knän och låta armarna rör sig fritt. Först ut är jazzen. Vi susar fram över golvet och de lätta kombinationerna gör att jag kan koncentrera mig på tekniken. Musiken dånar ut från högtalarna och bjuder på allt från gamla klassiker som ”What a feeling” till heta låtar som ”Lose control” med Missy Elliot.

– Attityd! Lägg på attityd, påminner Misty Tripoli.

Efter jazzen har vi en kort återhämtning där vi under fyra minuter lägger ihop en kort dans med bland annat höftrullningar.

Känner mig som ett proffs

Sista halvtimmen lägger vi ihop en dansmix bestående av ragga och tribal med tunga steg, stora armar och vida fötter. Trots att jag inte ens är i närheten av Gandalf och Mistys enorma självsäkerhet och utstrålning känner jag mig som ett dansproffs!

Efter en timme är klassen slut och med svetten rinnande längs med hela kroppen känner jag mig riktigt nöjd. Detta är en klass för dig som vill ha en utmaning och vill känna dig som en stjärna.

Body Jam – så funkar det

Läs mer:

Micaela Nordberg