Hitta din bästa sommarform

"Rätt musik är absolut viktigast"

HÄLSA

Tycker du det är svårt att hitta motivationen att börja träna? Vi bad om vår egen Sofi Fahrmans bästa knep:

Hur kommer du igång med träningen efter en period då du har tagit det lugnare?

– Jag lägger upp första passet väldigt enkelt och ställer inte för höga krav i början. Jag väljer gärna ett ställe där jag tycker det är vackert att jogga, och fixar jag att springa mer än tio minuter så är jag nöjd. I början blir det ofta mer som en springande promenad.

Hur lång tid brukar det ta för dig att komma i form efter ett uppehåll?

– Det tar ungefär två veckor att komma in i rutinerna.

Varför gillar du just löpträning?

– Det är så otroligt enkelt. Mitt jobb är väldigt stressigt och uppbokat, och jag befinner mig ofta i olika städer eller länder vilket gör att det blir omöjligt för mig att ha ett gymkort eller gå på klasser. Med löpning kan du bara ha med dig ett par skor i väskan och träna var och när som helst. För mig är löpning också väldigt avslappnande och en stund då jag kan släppa alla tankar på jobb och stress.

Hur lägger du upp din löpning och hur ofta springer du?

– Jag försöker komma ut tre gånger per vecka och springer i minst 40 minuter.

Jag ser också till att alltid springa på morgonen, då har jag det avklarat. På efter-middagar och kvällar är det ofta så mycket annat roligt som händer. Så mitt tips är verkligen att få det gjort så tidigt på dagen som det bara går!

Har du någon särskild musik i lurarna när du joggar?

– Rätt musik är det absolut viktigaste och det som ger mig energi och ork. Redan när jag sätter på mig springskorna i hallen stoppar jag in lurarna i öronen. Fast jag gillar inte typiskt snabba upptempolåtar som spelas på spinningpass, utan jag brukar mest köra på lugn och skön musik. Då blir mina joggingpass nästan som avslappning.

Har du något bra motivationstips att ta till då det känns riktigt jobbigt?

– Förutom det självklara, att du kommer i form och får en snyggare kropp, så har jag märkt att jag får mycket mer energi och mår mycket bättre när jag rör på mig. Det tycker jag är peppande nog.

FAKTA

Sofis mesta pepplåtar

”Stereo love 2009”

- Edward Maya feat Alicia

”Sexual healing”

- Ben Harper

”I’d rather be with you”

- Joshua Radin

Julia Klingener