Drömhuset – ligger ofta nära semesterparadiset

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Skandiamäklarna

Hus och hem

Semestern lider mot sitt slut.
Många längtar tillbaks till ledighet – och avkopplande miljö.
Varför inte köpa ett hus på semesterorten?

När sommaren och semestrarna lider mot sitt slut accelererar intresset för att köpa fritidshus eller nytt permanentboende rejält.

Semesterorter lockar

Många av oss sneglar då på objekt som ligger i närheten av de platser där vi firat och tillbringat delar av semestern.

– Det märks onekligen att orter som Hemavan och Strömstad liksom Gotland har haft en hel del turistbesök i sommar. Nu tittar många nyfiket på de fastigheter som kommer ut till försäljning på semesterorterna, konstaterar Niclas Larsson på bostadssajten sjöhem.se

Säsongen tar fart

För de som inte hann sälja – och köpa – innan midsommar inleds nu i augusti en ny försäljningssäsong. Många nya fritidshus och premanentboenden kommer ut till försäljning.

– Trafiken på annonserna styrs till stor del var folk har semestrat, påpekar Niclas Larsson på sjöhem.se som tillsammans med Aftonbladet plockade fram tio av de just nu mest eftertraktade fastigheterna. Tio i topp.

1. Hemavan, Umasjö 463 Pris: 1,975 Mkr

Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Välskött med strandnära läge i Umasjö!

Nyrenoverad med enskilt och sjönära läge. Stuga med materialval för bekvämt fjällboende och med utsikt mot Artfjället. Stor altan och båthus. Bra fiske i sjön Över-Uman, nära till vandrings- och skoterleder. Affär i Umfors 7 km bort.

2. Luleå, Tallinsudden Pris: 1,495 Mkr

Foto: Skandiamäklarna
Tallinsudden Sandön/Tallinsudden

Strandtomt mot Germandön. Enskilt läge med bilväg ända fram, 6,5 km från Tjuvholmssundet. Stuga med loft och inglasat uterum. Sovstuga med braskamin och södervänd altan. Ny bastubyggnad med relax och vedeldad bastu. Förrådsbyggnad och vedbod. Grillplats vid stranden. Egen grävd brunn.

3. Strömstad, Valöbogen 1 Pris: 9,6 Mkr

Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Strömstad med panoramautsikt, sandstrand och djupvattensbrygga.

Strandtomt med strandlinje och havsutsikt. Egen brygganläggning med djuphamn, sol alla dygnets timmar – bostadshus och tomt i västerläge. Altaner runt bostadshuset. Två allrum, flera matplatser och sovrum med havsutsikt. Fastighet säljs som ”Varudeklarerad”.

4. Oxelösund, Lilla Hasselö Pris: 2,3 Mkr

Foto: Skandiamäklarna
Lilla Hasselö Skärgården

På Lilla Hasselö ligger det här nyrenoverade huset. Egen udde utan grannar. Huset har ny fasad, nytt tak och fönster. Gäststuga och totalt 9 bäddar fördelade på sovrum och loft. Vedeldad bastu och utedusch, el och vatten. Tomt arrenderad av Oxelösunds kommun

5. Gotlands Tofta, Stenvägen 35 Pris: 3,6 Mkr

Foto: Fastighetsbyrån
Enplansvilla i Tofta

Modern enplansvilla ett stenkast från Tofta strand. Stor altan i gotländsk kalksten. Gästhus på tomten med uthyrningsmöjlighet. Två mil utanför Visby med bra bussförbindelser 500 m bort.

6 Malmköping, Malmakvarn Mariaberg Pris: 4.975 Mkr

Foto: Skandiamäklarna
Två hus, stor tomt och avstyckning beviljad.

Högrest sekelskiftesvilla med sjöläge. Stor sjötomt i Östersjön/Hosjön med strand och brygga. Strandhus med altan, allrum och vedeldad bastu vid strandkant. Villa med modernt yttertak, tilläggsisolerat och ny fasad, isolerglasfönster, bergvärme och stammar för el & va. Stor altan. Garage och fiskerätt. Gångavstånd till Malmköping.

Del av jordbruksfastighet med två stora hus – lämplig avstyckning och ansökan om avstyckning har beviljats.

7. Norrtälje, Solö Häggskär 1 Pris: 7,8 Mkr

Foto: Fastighetsbyrån
Egen ön Häggskär

Ö sydost om Solö brygga på fastlandet. Ängsö nationalpark en bit bort. Ön är 6 806 kvadratmeter med klippor och stora gräsytor. Sex byggnader i varierande storlek och skick utsprida på ön med tre bryggor. Vattenområde 48 800 kvadratmeter och servitut på bryggplats vid fastlandet finns.

8. Mollösund, Hålvägen 13 Pris: 9,75 Mkr

Foto: Skandiamäklarna
Utsikt i alla väderstreck.

Välbyggd fastighet från 2011-2012 med smakfull inredning och genomtänkt planlösning. Samtliga rum samt kök inrett med ekparkett på golvet, vitmålad panel på väggar och vitmålat trätak. Altaner, uteplatser och balkonger med utsikt i alla väderstreck, över hamn och inlopp till Mollösund samt farleden och Käringön. Badplats, Kattevik, med strand, bryggor och hopptorn i direkt närhet..

9. Nordkoster, Vettnevägen 2 Pris: 14,9 Mkr

Foto: Askengren Fastighetsmäklare
Ett av Nordkosters bästa lägen.

Strandfastighet på Kosteröarna – en av Sveriges mest solsäkra platser i anslutning till Kosterfjorden. Ligger vid Vettnet omgärdat av Kosterhavets nationalpark på sjösidan och naturreservat på landsidan. Fastighet består av två skiften med vattenrätt. Huvudbyggnad 145 kvm med två separata lägenheter samt förråd, 21 kvm och sjöbod på 12 kvm som innehåller vedeldad bastu. Fastighetens andra skifte 1 400 kvm klassas som grönområde.

10. Rättvik, Storåkersvägen 15, Lerdal Pris: På gång

Foto: Fastighetsbyrån
Utsikt över Siljan och Rättviken

Villa med högt läge i Lerdal med utsikt över Siljan och Rättviken. Trädgårdstomt och dubbelgarage vid fastighetens infart. Visst renoveringsbehov.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA