10 butiker för alla inredningsälskare

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
Anrika inredningsbutiken Svenskt tenn på Strandvägen 5
Foto: Svenskt tenn
Anrika inredningsbutiken Svenskt tenn på Strandvägen 5

Älskar du inredning och planerar ett besök till huvudstaden?
Stockholm har ett stort utbud av härliga inredningsbutiker att besöka.
Här är 10 stycken du inte får missa.

1. Dusty Deco

En exklusiv butik på Östermalm i Stockholm. Här finns allt för inredningsälskaren, vacker belysning, konst, möbler och mattor. Dessutom huserar bästa floristen i stan, Christoffers blommor, i entrén. En butik du du måste besöka, helt enkelt.

  • Adress: Brahegatan 21

2. Posh Living

Här finns allt som kan tänkas behövas till hemmet. Från snygga soffor till bord, ljuslyktor och porslin. Det finns tre butiker att shoppa i, varav två ligger i city.

  • Adress: Norrlandsgatan 13, Mood-gallerian

3. Brandstationen

Vintageinredning på Södermalm. Botanisera bland möbler, lampor, växter och antikviteter i en gammal brandstation. Du kommer garanterat hitta något du vill ta med dig hem.

  • Adress: Hornsgatan 64

4. Svenskt tenn

Ta en mysig promenad till klassiska inredningsbutiken Svenskt tenn. 80 procent av sortimentet består av egen design, framförallt av Josef Frank och Estrid Ericson. Dessutom finns en trevlig tesalong på övervåningen där det serveras alltifrån lunch till afternoon tea, allt på ekologiska råvaror.

  • Adress: Strandvägen 5

6. Perspective studios

En inspirerande inredningsstudio på Sankt Eriksplan. Ägarna handplockar sortimentet, som bland annat består av unika möbler, exklusiva lampor och underbara parfymer och tvålar.

  • Adress: St Eriksplan 15

7. NK Inredning

Här hittar du alla designklassiker du letar efter. NK är alltid ett säkert kort och du kommer garanterat hitta något som ger dig ha-begär.

  • Adress: Hamngatan 18–20, Nordiska kompaniet

8. Nordiska galleriet

En inredningsbutik som funnits i 100 år, som du verkligen borde besöka. Exklusiva möbler och inredningsdetaljer av kända designers från hela världen.

  • Adress: Nybrogatan 11

9. Norrgavel

Här hittar du svanenmärkta designmöbler och ett noga utvalt sortiment av glas, porslin och textilier. Perfekt för den som tycker om avskalad nordisk design.

  • Adress: Birger Jarlsgatan 27

10. Grandpa

En livsstilsbutik med både kläder och inredningsprylar. Här finns allt du inte visste du behövde - snygga termosar, posters, böcker och annat kul. Finns flera butiker att besöka, i city, på söder och på kungsholmen.

  • Adress: Södermannagatan 21

Publicerad:

LÄS VIDARE