Tavelväggar och blå detaljer på Lidingö

Dottern Nomi i hemmets kök. Barnstolen Stokke från Ikea. Taklampor från Watt & Veke och Granit. ”Matbordet har funnits i släkten länge och kommer från en gård i Dalarna”, säger Christina.  Egentillverkat soffbord och matta från Ellos home. Soffor Stocksund, Ikea.  Pall köpt på loppis och kudde på H&M home. Taklampor från Hornbach och golvlampa, med nya skärmar från Mio, ärvd efter Martins farmor.
Dottern Nomi i hemmets kök. Barnstolen Stokke från Ikea. Taklampor från Watt & Veke och Granit. ”Matbordet har funnits i släkten länge och kommer från en gård i Dalarna”, säger Christina. Egentillverkat soffbord och matta från Ellos home. Soffor Stocksund, Ikea. Pall köpt på loppis och kudde på H&M home. Taklampor från Hornbach och golvlampa, med nya skärmar från Mio, ärvd efter Martins farmor.

Lidingö

Med korta avstånd till såväl pulsen i Stockholms innerstad som badsjöar och skärgård bor familjen Ruderts. Lägenheten på Lidingö är fylld av vackra detaljer och genomtänkta lösningar.

En bra känsla för ordning och reda är kanske inget måste i livet. Men ska man bolla tre små barn och boende i Stockholm plus en vilja att förändra i hemmets inredning titt som tätt kommer känslan verkligen till nytta. Familjen Ruderts lägenhet på Lidingö är fylld av smarta förvaringslösningar, vackra detaljer och en hel massa liv och lek, allt utan att kännas det minsta rörig. Nyss hemkomna från en familjesemester i Thailand är både Christina och maken Martin pigga och glada när de visar runt i sitt hem.

– Vi har bott här i tre år nu, Martin kommer från Lidingö så vi hade bra koll på området innan vi flyttade hit. I början var jag inte helt säker på lägenheten men nu trivs vi superbra, säger Christina.

– Läget är perfekt, man är inne i stan på en kvart eller ute vid en badplats på samma tid, säger Martin.

Martin och Christina Rudert i deras hem på Lidingö i Stockholm. Pallen är ärvd efter Martins farmor. Ljusstake är från Svenskt Tenn och lampan från Stadsmissionen.
Christina i färd med att rätta till en tavla. Byrån Hemnes från Ikea har fått ny färg och nya knoppar. Högtalare från Marshall, trälåda från loppis, pall ärvd efter Martins farmor. Stol köpt från loppis i Järvsö. Tavelvägg i vardagsrummet. PS skåp från Ikea som Christina och Martin målat om. Ljusstakar från olika loppisar.

Inte kärlek vid första ögonkastet

Att det inte var kärlek vid första ögonkastet mellan Christina och lägenheten berodde på dålig planlösning. Men i stället för att ge upp den och försöka hitta något annat tänkt paret igenom hur de kunde ändra på det de inte gillade.

– Efter att ha letat runt efter lägenhet eller radhus ett tag dök den här upp. Den var inte helt rätt för mig, men vi såg potentialen och har nu renoverat och ändrat efter vårt tycke och smak, säger Christina.

Den var inte helt rätt för mig, men vi såg potentialen och har nu renoverat och ändrat efter vårt tycke och smak

Paret har bland annat öppnat upp hemmets planlösning så att köket nu är öppet och hänger ihop med resten av lägenheten. Sedan har de renoverat badrum och skapat smarta förvaringslösningar.

Vi är extra nöjda med köket

– Vi ville skapa en harmonisk miljö genom att ha en ljus bas och använda dova färger som grått och mörkblått i inredningen. Extra nöjda är vi med köket, där är det en industriell känsla som jag tycker om, säger Christina.

– Det var inget nytt för oss med renovering, så att ha lite projekt var inget som avskräckte oss, fyller Martin i.

Öppen förvaring i köket. Trälådorna är köpta på olika loppisar och Myrorna. Glas- burkarna kommer från Ikea, Granit och loppisar. ”Stolarna är köpta på loppis i Järvsö för 25 år sedan”, säger Christina. Köksluckorna Bodbyn och bänkskivan Ekbacken är från Ikea. Fläkt, kyl, induktionshäll och ugn från Smeg. Knoppar är köpta på Byggfabriken och pepparkvarnarna är inhandlade på loppis.

Barnrummet var en utmaning

Det är just i köket man naturligt hamnar i lägenheten. Medan döttrarna Line och Nomi leker och stojar, häller Christina upp en kaffe.
Att familjen trivs härinne, och att köket är hemmets hjärta, märker man direkt.

– Favoritplatsen i hemmet är härinne. Det är mysigt att vara samlade och laga mat, alla kan vara med. Vi försöker ha en avslappnad inställning till vår inredning, med tre småbarn finns ingen plats för ”akta akta”, säger Christina.

Barnrummet som de två äldsta döttrarna delar har varit den största utmaningen för Christina och Martin. Att hitta bra förvaringslösningar har varit A och O. Christina berättar att de möblerat om både en och två gånger för att få det att fungera.

Det ska gå att städa undan lätt, vi har löst det med bland annat lådor under sängen

– Viktigast i barnrum är att det är mysigt och finns plats för lek. Men det behöver också vara praktiskt. Det ska gå att städa undan lätt, vi har löst det med bland annat lådor under sängen, säger hon.

Lekfulla detaljer och ljusare kulörer i barnrummet. Påslakan från Ellos home och kuddar från H&M home. Hyllor från Ikea och trälåda från loppis. Trähus från Panduro hobby. Bokhyllan är ommålad i samma färg som väggen. Knopplisten köpt på Myrorna är även den ommålad i samma färg som väggen. Stolarna Sundvik är från Ikea och förvaringskorgar från H&M home.

Håller utkik efter ett fint radhus

Inredningsintresset är något paret delar och när beslut om att ändra något ska tas gör de det tillsammans. Hemmets stil beskriver Christina som en blandning av gammalt och nytt. En hel del kommer från Martins far som, precis som paret, är en riktig loppisentusiast.

– Min pappa har alltid varit på jakt efter bra fynd och snygga saker, så många av inredningsdetaljerna har vi fått från honom, säger Martin.

Min pappa har alltid varit på jakt efter bra fynd och snygga saker, så många av inredningsdetaljerna har vi fått från honom

Med tre småbarn finns begränsat med tid att lägga på nya inredningsprojekt, men planer för framtiden finns det alltid gott om utrymme för.

– På sikt tänker vi bygga till ett rum i vardagsrummet, nu delar ju Ines och Line rum. Sedan håller vi alltid utkik efter ett fint radhus eller hus, säger Christina.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – förhandsboka nu!!

Extern länk från Cervera

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Härligt hemma

/

Lidingö

ÄMNEN I ARTIKELN

Lidingö

Inredning

MER OM HÄRLIGT HEMMA

I sekelskiftesvåningen är inget förbjudet

Välkommen till vintage och loppis i Hammarby sjöstad

Titta in! Södervåning inspirerad av fransk bistro

Drömhus – med glimmande juldukning

Jordnära färger, snygga loppisfynd och kreativt återbruk

Maxa myset hemma

Lantliv i lugna och stilla nyanser på 30-talsgård

Trendigt och trivsamt hemma hos Silje och Christoffer

Ljus och harmoniskt jul hos familjen i Bålsta

Färgglatt, personligt och massor av retro

Klassisk jul i moderna huset

Ombonat och elegant i rum med hög takhöjd

”Jag stod och målade klart köksluckorna dagen innan jag födde”

”Vi blev kära i huset när vi hittade det”

Nostalgisk jul med pyssel och stjärnor

Äntligen jul!

Skapade grön oas i förortslägenheten

Färgstarka villan med pyssel på schemat

Så fick familjen sitt drömboende

Varmt och personligt med loppisfynd

Så byggde familjen sitt drömhus

Snett och vint med charm

Sekelskiftesvåning blev kärlek vid första ögonkastet

Efter renoveringen: Torpet blev ett drömhus