Superstylaren ger bästa balkongtipsen

Av: 

Clara Öhrn

Inredning

När du har fixat balkong får lägenheten ett extra rum.
Satsa på mycket grönt, fina kuddar och kombinera sittplatser med förvaring.
Instagramsuccén Scandinavian Homes ger sina bästa tips på hur du får det fint på din balkong.

När det blir dags att använda balkongen igen är det som att lägenheten får ett extra rum. Om man lägger lite extra krut på att göra det fint och mysigt blir det ett utrymme att längta till.

På grund av den begränsade ytan man har till sitt förfogande kan det vara lite knepigt att få till det så att det blir både snyggt och funktionellt. Homestyling-experten Jesper Laursen som driver Instagramkontot Scandinavian Homes med drygt 400 000 följare, delar med sig av sina bästa tips på hur du får en trivsam balkong.

Kombination mellan yta och funktion

För att effektivisera de få kvadratmeter man har att jobba med, tipsar Jesper om att optimera varje kvadrat och hitta kombinationen mellan yta och funktion för att försöka få så många sittplatser som möjligt.

– Sittbänkar med vattentät förvaring är perfekt till balkonger. Då kan man förvara alla grejer man har på balkongen där om det regnar, säger Jesper.

Satsa på mycket växter

Det är trevligt att ha mycket växter på balkongen och det är även ett gyllene tillfälle att själv testa på att odla och köpa egna grönsaksplantor. På Jespers egna balkong finns alltifrån aubergineplantor till tomatplantor och olivträd. Du bör tänka på att välja växter i olika storlekar och placera dem på olika nivåer för att skapa harmoni på balkongen. Det blir snyggare än att bara köpa växter i samma storlek.

– När jag stylar tänker jag mycket på första intrycket, se därför till att placera mindre växter längre fram mot ingången och större längre bak. På så sätt skymmer inte växterna varandra och det ser mer välkomnande ut, säger Jesper.

Skapa hemtrevnad

För att det ska bli riktigt hemtrevligt på balkongen är ett bra tips att dekorera med kuddar, plädar och fällar, det är både skönt att sitta på och värmer bra om det blir lite kyligt på kvällen. Att använda färger i samma toner skapar harmoni och blir väldigt snyggt.

– Det är bra att vara konsekvent. Köp kuddar i olika stilar och material men i samma färgskala, då blir det ändå ett slags liv i kuddarna, säger Jesper.

Jesper tipsar också om att allt inte behöver se perfekt ut och att det kan vara snyggt med en pläd som ligger slängd över en stol, det skapar bara en extra välkomnande känsla. Precis som inomhus är det viktigt med belysning även ute. En ljusslinga skapar enkelt en extra mysfaktor och blir snyggt att vira upp på balkongräcket.

ANNONS

Härligt Hemma kampanj-shop: Missa inte unika erbjudanden på allt för ett härligt hem.

Extern länk från Shop

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så inredde vi på det sköna 70-talet

ÄMNEN I ARTIKELN

Inredning