Inredningstrenderna 2018 - så kommer de se ut

Inredningstrender kommer, och inredningstrender går – är det något som består?

– 2018 vill allt fler gå mot dressade hem med mörkare träslag och hemmen blir mer och mer klädda. Allt fler vill gå mot en inredning som är mer vuxen, säger Emma Priwin, inredningsspecialist på Hemnet.

Inredningstrenderna 2018- det här kommer vi att se mer av:

  • Krommetaller

Detaljer med krommetaller med kalla element kommer att vara utmärkande, istället för den varma mässingen som var tydlig under 2017.

  • Skulpturer och vaser

Udda skulpturer och vaser i olika storlekar och former blir allt mer vanligt och en annorlunda detalj i det svenska hemmet som kommer att öka under 2018.

  • Blomstertrenden

Stora blomsterarrangemang ersätts av torkade blommor, och går från pampiga till nätta.

  • Helheten i hemmen - allt mer mörka träslag

Från det industriella och varma går inredningen mot en mer vuxen miljö, där hemmen blir allt mer och mer klädda. Mörka träslag tar stor plats i olika typer av möbler.

  • Röda färgskalor och toner

Det brända rödbruna och vinröda färgerna kommer till större grad att ta sig in i de svenska hemmen snarare än det knallröda, för att komplettera det metalliska.

  • Sittpuffen

– Tittar man på det som experter och bloggare svarade om vad som var mest populärt på Hemnet under 2017, och som vi även kommer ta med oss in i 2018, var det sittpuffen, säger Priwin och fortsätter, – sittpuffen är 'väldigt' 2017.

ANNONS

Shopping

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN