Trendiga träfigurerna som alla vill ha hemma

Publicerad 2024-01-25

Artikeln innehåller annonslänkar

Vi ser dem överallt nu för tiden. De gulliga träfigurerna som står på hyllor, i barnrummen och fönstren hemma hos alla vi besöker.

Här listar vi trendiga träfigurer att klicka hem – från välkända designklassiker till omtyckta budgetvarianter!

Att pryda hemmet med vackra figurer i trä tillför personlighet och adderar lite lekfullhet. Vissa kanske kan tycka att de enbart hör hemma i barnrum, men där håller vi verkligen inte med. Våga skapa karaktär hemma med hjälp av djur och figurer oavsett rum!

Att inreda med detaljer i trä ger en varm känsla som med fördel kan användas som en mjuk kontrast till mer glansiga och hårda material hemma. De blir ofta snygga inslag på en hylla, i bokhyllan eller på ett skrivbord. En del av dem är dessutom samlarobjekt och de är enkla att använda för att skapa fina grupperingar och stilleben.

Oavsett om du vill satsa på en stilsäker klassiker signerad Kay Bojesen, eller bara vill inreda med ditt favoritdjur, hoppas vi att du hittar något du gillar här nedan!

Rådjur från Spring Copenhagen

Ta med dig skogens djur in och dekorera ditt hem med rådjur. Skapa en naturnära känsla i ditt hem med den här eleganta dekorationsfiguren. Träfiguren är designad av Chresten Sommers för Spring Copenhagen och den är den tillverkad av hållbart FSC-märkt trä. Med möjligheten att justera huvudets position, får varje rådjur sitt unika, livfulla uttryck. Finns i två olika storlekar och säljs på rea just nu!

Flodhäst från Woud

Låt denna charmiga träflodhäst formgiven av Steffen Juul för danska Woud bli en del av din inredning. Figuren fångar verkligen flodhästens unika karaktär och kommer att bli en stilfull detalj i ditt hem. Tips! Skapa en flodhästfamilj genom att kombinera olika storlekar. Den är så söt tycker vi!

Träfågel

Denna unika träfågel, skapad av Jacob Hermann på 50-talet, är en konstfull detalj för ditt hem. Varje fågel har sin egen personlighet och erbjuder en lekfull twist till inredningen. Du kan enkelt snurra fågeln om en elegant version av spelet snurra flaskan. Den finns i flera storlekar och färger och är ett diskret sätt att dekorera med djur.

Läs mer och köp fågeln hos Warm nordic här!

Färgglad trädocka

Wooden Doll no. 18 är en riktigt härlig träskulptur formgiven av Alexander Girard 1952. Träfiguren ges ut av Vitra och är handmålad i furu. Dockans uttryck kan tolkas på olika sätt – vissa tycker att det ser ut som att hon sover medan andra att hon ber en bön till exempel. Alla dockors motiv är unika!

Lovebirds från Kay Bojesen

Vi närmar oss alla hjärtans dag och varför inte förmedla kärlek genom Kay Bojesens Lovebirds? Denna tidlösa och älskade duo som symboliserar samhörighet. Bojesens träfåglar är en underbar gåva till någon du håller kär, i bröllopspresent eller som en vacker detalj i ditt eget hem för att påminnas om kärlek. Fåglarna säljs i par!

Ballonghund i trä

Återupplev barndomens glädje över ballonger med Boyhoods Ballon d’Og. Träfiguren som evigt bevarar ballonghundens charm. Designad av Jakob Burgsø, är denna rökbetsade ekfigur en lekfull och hållbar inredningsdetalj. Hunden finns i två färger och i två olika storlekar. Riktigt läcker tycker vi!

Handsnidade fåglar

Supersöt fågel med naturtroget utseende från Wildlife garden. Fågelns fjäderdräkt är fint detaljerad och figuren är handsnidad där varje exemplar är helt unik. Superfin att hänga i videungen när den kommer nu i vår!

Läs mer och köp fågeln hos Royal design!

Älskad träapa från Kay Bojesen

Kay Bojesens ikoniska träapa från 1951 är en omtyckt träfigur som sprider glädje i varje hem. Designad för att kunna hänga, är denna leende apa en perfekt present för alla åldrar eller att dekorera det egna hemmet med. Apan är en designklassiker många samlar på och den finns i flera storlekar och träslag. Säljs på kampanj nu dessutom!

Läckert lejon

Lejon symboliserar styrka och mod, två egenskaper som är strålande att dekorera med för att riktigt peppa dig där hemma. Den här eleganta och ståtliga figuren drar verkligen blickarna till sig. Om du placerar den under rätt belysning får lejonet ett extra ståtligt uttryck. Träfiguren är 35 cm lång och har en höjd på ca 21 cm. Säljs just nu till nedsatt pris!

För taxälskaren

Klappar ditt hjärta extra mycket för taxar? Denna gulliga och mångsidiga hundras med korta ben och lång kropp. Taxen är verkligen perfekt att ha som en träfigur eftersom den har något elegant över sig. Med sina justerbara delar kan du vara kreativ och skapa olika uttryck på hunden när du placerar den på hyllan.

Läs mer och köp hunden hos Sleepo!

ANNONS

Ytterligare inspiration:

ÖNSKA

Kay Bojesen Midsommarkrans

299 kr

NORDIC NEST

DBKD Garden Concrete betongklot Mellan

560 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Apa Lönn Liten

1 146 kr

NORDISKA GALLERIET

Vitra Eames House Bird Prydnadsfigur 27,8cm

2 372 kr

BAGAREN OCH KOCKEN

Kay Bojesen Apa Prydnadsfigur 20cm

931 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Denmark Lovebirds set Svart

648 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Apa Mini Prydnadsfigur 10cm

561 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Kay Sångfågel Blue (39403)

645 kr

CERVERA

Kosta Boda Make up Läppstift 13,3cm

481 kr

SHOPPING4NET

Spring Copenhagen Lucky The Cat 15,9 cm

749 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Björn liten

871 kr

BAGAREN OCH KOCKEN

Kay Bojesen Apa Stor 47 cm Teak/Limba

11 039 kr

SOMMARBODEN

Skultuna Flaggstång Prydnadsfigur 40cm

948 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Ruth Sångfågel

550 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Lovebirds Set

745 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Apa Mellan Trä Teak

3 303 kr

BAGAREN OCH KOCKEN

Kosta Boda Gabba Hey skulptur 12cm

642 kr

PARTAJSHOP

Bordsflagga Sverige

69 kr

ÖNSKA

Kay Bojesen Apa Reworked Jubileumsversion Liten

1 795 kr

SPELBUTIKEN.SE

Nemesis Star Wars: Stormtrooper Bookends

610 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Elefant Liten

1 306 kr

BAGAREN OCH KOCKEN

Kay Bojesen Sångfågel, Ravn 20,5cm

1 225 kr

SHOPPING4NET

Kay Bojesen Elefant Mini

862 kr

SHOPPING4NET

Kay Bojesen Denmark lunnefågel svart-vit

869 kr

NORDIC NEST

Kosta Boda Gabba Hey skulptur 305cm

2 309 kr

SHOPPING4NET

Rosendahl födelsedagsflagga svensk

449 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Hund Valnöt

934 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Sunshine Sångfågel

550 kr

NORDIC NEST

Kay Bojesen Flora årets fågel 2024 12,5cm rosa

599 kr

I samarbete med

Prisjakt.nu

Publisert: