H&M home utökar sortimentet – med lampor och möbler

Av: 

Nina Kindbro

H&M homes möbelserie har två stilinriktningar, den ena modern och minimalistisk och den andra lite mer glamorös och organsik.

Foto: H&M home

H&M, Hennes & Mauritz

H&M home utökar sitt sortiment. Med inriktning mot unga som flyttar ofta satsar företaget på lättflyttade möbler och lampor.

– Inredningsbranschen växer och är mycket fragmenterad jämfört med mode. Där ser vi att det finns en plats att ta, att erbjuda modern och inspirerande design, till ett pris som många tycker är bra, säger H&M homes VD Anders Sjöblom till Dagens Industri.

H&M homes sortiment har hittills mest bestått av inredningsdetaljer och textilier och köksprodukter. Nu siktar man in sig på ”hyresgenerationen”, det vill säga unga som ofta har korta kontrakt och behöver lättflyttade möbler. Sortimentet breddas med lampor och enklare möbler som bord och pallar.

Foto: H&M home

– Hyr man möblerat får man sätta sin personliga prägel på andra sätt, med inredningsdetaljer och möbler som lätt går att flytta med till nästa boende. Det är något vi har inspirerats av, säger Anders Sjöblom till Dagens Industri

Den nya kollektionen är formgiven av designteamet på H&M home och har två olika stilriktningar. Den ena är modern och minimalistisk med raka linjer och geometriska former. Den andra mer glamorös med mjuka, organiska former och naturmaterial. Material som metall, marmor, rotting och trä förekommer. Färgskalan går från svart och beige till mässing och silver med inslag av smaragdgrön, rosa och grått. Priser från 200 kr till cirka 3 000 kr.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kampanj-shop från Härligt Hemma - Unika erbjudanden på allt för hemmet.

Shop

Foto: H&M home

Foto: H&M home

Foto: H&M home

Foto: H&M home
Publisert:

LÄS VIDARE

Så inredde vi på det sköna 70-talet

ÄMNEN I ARTIKELN

H&M, Hennes & Mauritz

Inredning

MER OM HÄRLIGT HEMMA

Trendspaning i trädgården

”Nu söker vi de stora wowmarkörerna som verkligen syns”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så fixar du fint på balkongen - 7 tips

Så får ditt badrum nytt liv