Ikea lanserar fotokonst i samarbete med Hasselblad

Ikea satsar på fotokonst.
Ikea satsar på fotokonst.

Fotokonst har ökat i popularitet de senaste åren och Ikea satsar nu på en kollektion fotografier i samarbete med Hasselblad och sju prisbelönta fotografer.

Enligt en undersökning Ikea själva gjort väljer människor allt oftare inredning utifrån emotionella aspekter snarare än funktion. Och det är framförallt de yngre konsumenterna som tycker det är viktigt att hemmet är unikt.

– Vi vet hur viktigt det är för välbefinnandet att ha tillgång till konst. Med den här kollektionen vill vi göra utmärkt fotokonst tillgängliga för allt fler. Vi vill inspirera till människors kreativitet men också få folk att reflektera över vilken typ av konst de vill omge sig med där det verkligen är viktigt: i hemmet, säger Marcus Engman, designchef på Ikea.

”Norrhassel” heter bildkollektionen som innehåller både porträtt och naturbilder. Bilderna är tagna av prisbelönta fotografer med bilder från tävlingen ”Hasselblad masters award”. Bland fotograferna finns svenske Hans Strand: Dmitry Ageev, Lars van de Goor, Bára Prášilová, Ali Rajabi, Tom D. Jones och Joachim Schmeisser. I augusti kommer bilderna ut i Ikea-varuhusen.

ANNONS

Hitta din nästa bordslampa

Publisert:

LÄS VIDARE